wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Københavns Roklub har ikke afholdt sommer-roskole for børn og unge i omkring 20 år. Men i år skulle det være. Og det har de ikke fortrudt. De ved allerede nu, at de ønsker at gentage succesen til næste år. Læs Anne Muncks beretning, og bliv inspireret.

For første gang i omkring 20 år har Københavns Roklub afholdt sommer-ro-skole for børn og unge i alderen 12-18 år, som ikke i forvejen er medlemmer af KR. Vores erfaring er nu, at det var godt, at vi havde is i maven, da kun tre børn havde tilmeldt sig ved tilmeldingsfristen ophør. Men! Trænerne besluttede, at sommer-ro-skolen- den skulle gennemføres uanset hvad.

Vi sluttede med 12 tilmeldte, 11 mødte op, og to blev tilmeldt pr. telefon aftenen før. Så er vi blevet så kloge, mht. tilmelding og deadline.

Tre deltagere kom via skoleroning og ”Attention-Go”forløb i foråret, to var et medlems børn (lige unge nok), to kom via et projekt, som KR er involveret i for bryscansertopererede kvinder, to kom fordi deres far arbejder på en husbåd lige over for KR og kunne se hvor sjovt vi havde det, og to kom faktisk via artikel i en af lokalaviserne. Godt at vide, at vi skal sprede budskabet meget bredt, da der  i forvejen er mange tilbud til skolebørn og unge i skolernes sommerferie i København og Frederiksberg kommuner, hvor deltagerne kommer fra.

Gruppen af deltagere var en meget sammensat gruppe ( fra 10-17 år), som alligevel i løbet af et par dage fik dannet venskaber på tværs af køn og stor aldersspredning. De tre unge og erfarne trænere fik hurtigt skabt en tryg, god og positiv stemning og selve roningen er jo fantastisk til at skabe sammenhold. I flyeren vi havde fået trykt gennem DFfR havde vi jo lovet masser af roning og fede oplevelser- og det fik de 11 deltagere absolut opfyldt.

I Tømmergraven –  og resten af den del af Københavns havn, der går fra Langebro til Slusen-  blev der alle fem dage roet i forskellige bådtyper: Edonbåde med og uden pontoner, fire åres dobbeltgig, to åres inrigger og singlescullere. Man kunne tydeligt høre KRs ungdomstræner Jonathan Sølve sætte i gang til løb, når han var med i en af følgebådene- de andre ungdomstrænere Mathilde Friis og Sebastian Sølve var enten med i motorbåd eller med som styrmænd i gigbådene. Deltagerne var glade for at prøve de forskellige både og efterhånden som ugen gik blev de også ret dygtige.

Københavns Roklub ligger midt i et virvar af nybyggede etageejendomme, husbåde, nybyggeri, en trafikeret Vasbygade og H. C. Ørstedsværket, så det er småt med faciliteter til aktiviteter på land. Vi fandt dog en lille græsplæne på H. C. Ørstedværkets grund – så selv i KR kan der spilles rundbold og kongespil!  I pauserne blev der hygget med div. småspil bådpladsen. Deltagerne fik også prøvet at spille hockey og lave cirkeltræning, lærte at ro i ergometer og på den måde fik de prøvet, hvordan træning i ungdomsafdelingen foregår i vintersæsonen. Det allersjoveste var dog leg og konkurrencer i Edonbådene- uanset om man var 12 eller 17 år.

Naturligvis blev gruppen vist rundt i klubben og bådhallen og fik brochure om ungdomsroning i KR og et brev med hjem om, at vi tilbyder medlemsfri kontingent resten af 2017. Vi har allerede fået nogle nye medlemmer.

Der skal bestemt være sommer-roskole i KR i 2. uge af skolesommerferie 2018.

Anne Munck

Ungdomsleder