wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Kalenderen viser at det er blevet tid til World Cup II i 2023, herunder kan du følge det danske landshold

Landsholdet er rejst til Varese i Italien for at deltage i årets anden World Cup.
Danmark stiller med otte både i alt, hvoraf den ene er Karina Lauridsen fra Bagsværd Roklub, som stiller til start i para-klassen.

De yderligere syv både er landsholdsbåde, hvordan fordelingen af roere er, kan du se øverst på billedet. I M2- har vi Kaare Mortensen og Magnus Valbirk (Holstebro) som ror reservebåden, da Joachim Sutton i mandags stævnede ud på sin tur over Stillehavet. Hvis du vil følge hans tur, kan du gøre det her, han ror på Team Ocean Warrior.

Foto: Balint Czucz

Opdatering søndag kl. 14.27:

Søndagens sidste danske løb slutter med et fremragende resultat. I M1x banker Sverri Nielsen en 2. plads og dermed sølvmedaljen hjem, i et løb hvor han gav den stærke tysker (og guldvinder) Oliver Zeidler god udfordring frem mod målstregen.

Opdatering søndag kl. 12.53:

I W4- A-finalen var der fart på. Feltet stikker af fra Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) og de slutter på 6. pladsen og bliver dermed også overall nr. 6 ved World Cup II.

Opdatering søndag kl. 09.12:

I en tæt, tæt, tæt B-finale, hvor de har føringen ved 1000m ror Kaare Mortensen og Magnus Valbirk (begge Holstebro) en 5. plads hjem i M2-. Det giver dem en overall 11. plads ved World Cup II.

Men det er bestemt værd at bemærke, at der fra POL på andenpladsen og ned til Danmark på 5. pladsen er 0.1,16 sek. så det var en meget tæt finale.

 

 

Foto: Balint Czucz

Opdatering søndag kl. 08.51:

Vi skulle have haft Christine Cardel og Nikoline Laidlaw (begge DSR) liggende i startboksen klar til at ro W2- B-finale. Christine Cardel døjer desværre med en skade, der er blevet forværret, derfor har Sportschef Thor Juul Kristensen trukket dem fra løbet, da det ikke ville være forsvarligt for Christine at ro.

Opdatering søndag kl. 08.39:

For pararoer Karina Lauridsen (Bagsværd) i PR1 W1x ender hendes mesterskabsdebut med en 3. plads i B-finalen. Dermed bliver hun overall nr. 9 ved konkurrencen.

Foto: Balint Czucz

Opdatering lørdag kl. 15.15:

Dagens sidste, danske løb er LM1x B-finalen, hvor Rasmus Lind (Sorø) ror et enormt veldisponeret løb, han smækker en slutspurt ind, der sikrer ham sejren. Rasmus ender dermed på en overall 7. plads ved World Cup II.

Opdatering lørdag kl. 13.08:

Så har vi også Sverri Nielsen (DSR) gennem M1x semifinalen. Her lukker han endnu en 1. plads og det betyder at han er sikkert videre til A-finalen i morgen.

Opdatering lørdag kl. 12.43:

I W4- sikrer Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) sig en solid 2. plads i semifinalen. Dermed er de fire videre til morgendagens A-finale.

Opdatering lørdag kl. 12.02:

I M2- ror Kaare Mortensen og Magnus Valbirk (begge Holstebro) en stærk slutspurt. Desværre løber de tør for vand og slutter på 4. pladsen. De to skal altså også afslutte WC II i B-finalen i morgen.

Opdatering lørdag kl. 11.57:

I W2- stikker feltet af fra Christine Cardel og Nikoline Laidlaw (begge DSR) i semifinalen. De to slutter på 6. pladsen og skal dermed ro B-finale i morgen.

Opdatering lørdag kl. 11.48:

I LM1x ror Rasmus Lind (Sorø) et stærkt løb i semifinalen. Længe ligger han på 3. pladsen, men i slutningen må han se sig henvist til 4. pladsen. Dermed skal han ro B-finale i eftermiddag.

Opdatering lørdag kl. 10.50:

I PR1W1x ror Karina Lauridsen (Bagsværd) en femteplads hjem i opsamlingsløbet. Det sender hende videre i søndagens B-finale planlagt til kl. 08.25.

Opdatering lørdag kl. 10.15:

Dagens 2. C-finale med dansk deltagelse er Fie Udby i W1x. Her holder Fie en føring fra start til slut. Med en sejr placerer hun sig også på en overall 13. plads ved dette års World Cup II.

Foto: Balint Czucz

Opdatering lørdag kl. 10.03:

I C-finalen holder Jacob og Emil Lenzing (begge DSR) føringen fra start til slut. De har også overskud til at respondere på et angreb fra CHN2 i løbet af de sidste 500m. Dermed slutter de to deres internationale senior debut med en overall 13. plads.

Foto: Balint Czucz

Opdatering fredag kl. 17.15:

Der var ingen slinger i valsen i M1x kvartfinalen hvor Sverri Nielsen (DSR) var med. Han viste vejen til målstregen, vandt og er sikkert videre til morgendagens A/B-semifinale.

Opdatering fredag kl. 16.49:

5/100 sekund adskiller Fie Udby (KVIK) og en plads videre i A/B-semifinalen. I den allersidste del af et løb, hvor hun fra start har kæmpet om føringen med den kinesiske båd, finder Polen et nyt, højere gear frem og går forbi Fie. Fie slutter på 3. pladsen og skal dermed ro C-finale i morgen, planlagt til kl. 10.05.

Opdatering fredag kl. 16.34:

I M2x ender Emil Lenzing og Jacob Lenzing (begge DSR), på femtepladsen i deres opsamlingsløb. Det betyder at de to går i lørdagens C-finale planlagt til kl. 09.55.

Opdatering fredag kl. 16.23:

I M2- ror Kaare Mortensen og Magnus Valbirk (begge Holstebro) et stærkt opsamlingsløb. De to slutter på 2. pladsen og dermed er de videre til lørdagens A/B-semifinale.

Opdatering fredag kl. 13.49:

I Varese har vi samtlige danske både gennem de indledende løb. LM1x, W4- og M1x er direkte videre, mens de resterende skal omkring opsamling.

Samtlige af landsholdets opsamlingsløb ligger i eftermiddag, det samme gør Sverris kvartfinale.

Tidsplanen får du her:

 

Klik på billedet for at se i stor

Opdatering fredag kl. 13.30:

I PRW1x roede Karina Lauridsen (Bagsværd) i morges sit indledende løb. Her blev det til en 5. plads, hvilket betyder at hun skal omkring opsamlingen. Den er planlagt til lørdag kl. 10.35.

Opdatering fredag kl. 12.43:

Sverri Nielsen (DSR) i M1x er sidste dansker i ilden i indledende. Han sikrer sig en sejr og dermed også en plads videre i eftermiddagens kvartfinale.

Opdatering fredag kl. 12.20:

Fie Udby (KVIK) ender på 3. pladsen i det indledende løb, da kun 1 & 2 var direkte videre, skal hun en tur omkring opsamlingen i eftermiddag omkring kl. 16.40/16.45.

Opdatering fredag kl. 11.47:

I W4- sætter Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) sig på 2. pladsen i det indledende løb, hvilket giver dem en billet videre til A/B-semifinalen i morgen, lørdag.

Opdatering fredag kl. 11.24:

I M2x er Emil Lenzing og Jacob Lenzing (DSR) igennem deres første internationale løb sammen, de to ror ind på femtepladsen og har som W2-, derfor mulighed for at samle lidt mere løbserfaring sammen, for de skal igennem opsamlingen i eftermiddag kl. 16.25.

Opdatering fredag kl. 10.58:

Så har vi også Magnus Valbirk og Kaare Mortensen (begge Holstebro) gennem deres indledende løb, hvor de bl.a. fik lov at ro mod EM-sølvvinderne fra Storbritannien. Den danske båd ror 4. pladsen hjem, hvilket også giver dem en tur omkring opsamling. Denne er planlagt til i eftermiddag kl. 16.10/16.15.

Opdatering fredag kl. 10.45:

I W2- har Nikoline Laidlaw (DSR) og Christine Cardel (DSR) nu været igennem deres første internationale løb i båden sammen. Det blev til en 4. plads i indledende, så de to får mulighed for at samle lidt mere løbserfaring sammen i opsamlingen fredag eftermiddag, planlagt til kl. 17.25.

Opdatering fredag kl. 10.27:

Vi har LM1x med Rasmus Lind (Sorø) gennem indledende, hvor han sikkert og roligt tager en 3. plads og dermed er videre til A/B-semifinalen.

Opdatering fredag kl. 09.43:

Den første dansker der har været i aktion i Varese er pararoeren Karina Lauridsen fra Bagsværd. Hun ror PRW1x og hun slutter på sidstepladsen i det indledende løb, og skal derfor omkring opsamlingen.

Opdatering torsdag kl. 16.00:

Nu er lodtrækningen overstået, derfor ved vi nu hvordan den danske tidsplan for fredag ser ud indtil videre.

Opdatering torsdag kl. 12.00:

Onsdag landede landsholdet i Varese og fik rigget både til, prøvet vand og fundet sig til rette på banen. De første billeder er også landet, så dem får du her.

Alle billeder er taget af: Balint Czucz

Opdatering onsdag kl. 15.30:

World Cup II i Varese, ITA, begynder med løb på fredag. Torsdag eftermiddag er der lodtrækning, og herefter bliver siden opdateret med løbstider.

Som altid vil du kunne følge alle løb på livetracker hos World Rowing. Derudover vil der være livestreaming lørdag mellem kl. 10.30 og 13.35 og igen fra 15.20 til 16.50. Søndag er det muligt at følge med på livestream fra kl. 10.00 til 14.50.
Livestreamen vil også kunne findes her på roning.dk.