wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Her kan du følge roerne, når de jagter OL- og PL-pladser ved regattaen i Lucerne

Her kan du følge med, når fem danske både jagter OL-pladser i Lucerne, hvor også en dansk PR1W1x er til start, for at jagte en PL-plads.

Regattaen varer tre dage, fra søndag til tirsdag. Søndag starter med indledende og forberedelsesløb, og her skal alle i aktion. Mandag er der semifinaler og opsamlingsløb, mens tirsdag er helliget finaler. Har du læst vores optakt, så ved du allerede, at der for samtlige damebåde (W2-, W4- og W8+) er tale om forberedelsesløb søndag. Det betyder at de er sikret A-finale på tirsdag.
Vejret i Lucerne er omskifteligt, og det er før sket, at der er blevet ændret i programmet som følge af en vejrudsigt, derfor er der god grund til at holde øje på siden her, løbende. Du kan orientere dig i det foreløbige program her.

Som altid kan du følge mesterskaberne her på roning.dk, på Instagram og Facebook. Du kan følge alle løb på livetracker hos World Rowing. Derudover er der planlagt livestreaming af konkurrencens finaler, denne starter kl. 10.00 tirsdag formiddag.

Har du redaktionelle spørgsmål eller kommentarer, så kan disse rettes til: Bianca Toftebjerg på: [email protected] eller 26210247.

FIND LIVESTREAM


Opdatering tirsdag kl. 13.13:

Det er en historisk og sensationel dag for dansk roning. For i finalen i W8+, lykkes det for de ni danske damer, Nikoline Laidlaw (DSR), Sofie Vikkelsøe (DSR), Caroline Munch (Roskilde), Frida Werner Foldager (Roskilde), Sára Johansen (KVIK), Clara Hornnæss (KVIK), Karen Mortensen (DSR), Nanna Vigild (DSR) og cox: Sophie Østergaard, at komme over målstregen som nr. 2. De ror et perfekt disponeret løb, sætter Kina og Tyskland til vægs og sikrer en dansk dameotter til OL, for første gang nogensinde.

Foto: Balint Czucz

Opdatering tirsdag kl. 11.25:

For M4- med Bastian Secher (Roskilde), Magnus Rathenborg, Kaare Mortensen og Magnus Valbirk (alle Holstebro) bliver det til en 4. plads i finalen, ovenpå en flot slutspurt fra den danske båd. Det bliver ikke til en OL-plads, de to pladser tager hhv. Italien og hjemmebaneholdet fra Schweiz.

Foto: Balint Czucz

Opdatering tirsdag kl. 11.23:

I W4- ror Julie Poulsen (Odder), Marie Johannesen (Roskilde), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) og Astrid Steensberg (DSR) en formidabel finale. De fire lader Irland gå forbi på de sidste meter af banen, efter at den danske båd har ført hele løbet. Men der var langt ned til nr. 3. Dermed har de sikret sig en billet til OL 2024.

Foto: Balint Czucz

Opdatering tirsdag 11.21:

I M2- bliver det desværre til en 4. plads til Joachim Sutton (Roskilde) og Frederic Vystavel (KR). De to pladser til OL, går til Tyskland og Litauen som tager 1.&2.pladsen i finalen. Så der bliver ikke nogen dansk M2- ved OL i 2024.

Foto: Balint Czucz

Opdatering tirsdag kl. 10.43:

VI ER OL-KLAR I W2-
For i dagens finale sikrer Fie Udby (Roforeningen KVIK) og Lærke Rasmussen (Danske Studenters Roklub) sig en sejr i finalen. Det blev tæt og det var spændende, men vores to danske damer trak det længste strå og er OL-klar.
Kæmpe stort tillykke til Fie og Lærke med den flotte præstation, til træner Mads for et stykke rigtig, rigtig godt arbejde, til klubberne og til alle omkring de tre, som har støttet og hjulpet på vejen

Opdatering tirsdag kl. 10.20:

Det bliver desværre ikke til en Pl-plads til Karina Lauridsen (DSR) i PR1 W1x. Karina slutter på 6. pladsen i finalen. Kun 1 fik en plads og det blev Usbekistan, der løb med den.

Foto: Balint Czucz

Opdatering mandag kl. 10.31:

I M4- opsamlingsløbet var der tæt kamp om de to pladser videre i morgendagens finale. Ukraine tog føringen fra start og Uzbekistan var også godt med. Men Bastian Secher (Roskilde), Magnus Rathenborg, Kaare Mortensen og Magnus Valbirk (alle Holstebro) holdte sidstnævnte fra døren og slutter 0.60sek efter Ukraine på 1. pladsen. Dermed er de fire videre i morgendagens finale.

Opdatering mandag kl. 10.08:

En føring til 1000m og en 2. plads i mål, med god luft ned til 3. pladsen, det er den helt korte udlægning af semifinalen i M2-, hvor Joachim Sutton (Roskilde) og Frederic Vystavel (KR) sikrer sig en plads i morgendagens finale.

Opdatering mandag k. 09.42:

I PR1W1x ror Karina Lauridsen (DSR) sig ind på 4. pladsen i opsamling. Det betyder, at hun booker en billet til A-finalen i morgen, hvor det gælder en 1. plads, for at sikre en PL-billet.

Opdatering søndag kl. 13.15:

Dagens sidste løb med dansk deltagelse, var endnu et forberedelsesløb. Denne gang i W8+, hvor Nikoline Laidlaw (DSR), Sofie Vikkelsøe (DSR), Caroline Munch (Roskilde), Frida Werner Foldager (Roskilde), Sára Johansen (KVIK), Clara Hornnæss (KVIK), Karen Mortensen (DSR), Nanna Vigild (DSR) og cox: Sophie Østergaard ror sig ind på 4. pladsen. På tirsdag venter A-finalen for de ni, som også skal ramme top-2, for at sikre en OL-plads.

Opdatering søndag kl. 11.30:

I M4- var det kun 1 som var direkte i finalen på tirsdag. Den danske båd med Bastian Secher (Roskilde), Magnus Rathenborg, Kaare Mortensen og Magnus Valbirk (alle Holstebro) ror sig ind på en 4. plads i indledende og skal derfor en tur omkring opsamling i morgen.

Opdatering søndag kl. 11.25:

Vi er igennem endnu et forberedelsesløb, denne gang er det Julie Poulsen (Odder), Marie Johannesen (Roskilde), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd) og Astrid Steensberg (DSR) i W4-.
De fire tager sig af at vise vejen til målstregen, således fører de fra start til slut og formår at holde favoritterne, Irland, bag sig. Endnu et tegn på at tirsdag bliver en spændende dag A-finale.

Opdatering søndag kl. 10.40:

I M2- ror Joachim Sutton (Roskilde) og Frederic Vystavel (KR) sig ind på 2. pladsen, i et løb hvor de gav Tyskland kamp til stregen særligt på den sidste 500m i mål. Den danske båd kommer ind 0.47sek efter den tyske båd. 1-3 gik videre til A/B-semifinalen i morgen, så den er sikret.

Opdatering søndag kl. 10.22:

I W2- forberedelsesløbet viste Fie Udby (KVIK) og Lærke Berg Rasmussen (DSR) de resterende fem hold vejen til målstregen. De to satte sig på føringen fra start til slut. Det tegner godt for tirsdagens finale, hvor det er top-2 der får en billet til OL.

Opdatering søndag kl. 10.00:

Karina Lauridsen (DSR) slutter på 3. pladsen i PR1 W1x indledende. Det var kun 1, som gik direkte videre, derfor skal hun en tur omkring opsamlingsløbet.

Opdatering fredag kl. 12.00:

Glædelig fredag og velkommen til stedet, hvor du skal følge 22 danske landsholdsatleter der kæmper for OL- og PL-pladser ved Final Olympic and Paralympic Qualification Regatta 2024.

Alle roere er velankommet i schweiziske Lucerne og er ved at finde sig tilrette, inden det hele går løs. Vi har nogle spændende dage foran os og vi glæder os. Som altid kan du blive godt opdateret og følge tæt med her, på vores Facebook-side Landsholdet i roning og på vores Instagram, roning.dk.