wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Endelig kunne vi igen mødes i hallen i Gladsaxe og årets Ergometer DM, blev en stemningsfyldt dag

Af Bianca Toftebjerg | Fotos: Dorthe Jensen / @copenhagenloadstar + Klubbernes Instagram

236 medaljer blev der uddelt i lørdags, hvoraf fire af dem, var DIF-Danmarksmesterskabsmedaljerne som på herresiden ender om halsen på Sverri S. Nielsen (DSR) i den åbne klasse og Alexander Modest (Lyngby) i den lette. På damesiden er der tæt i toppen hos letvægts- og Bagsværddamerne Marie Mørch og Mathilde Persson, men Marie er ni hundrededele hurtigere end Mathilde og løber med guldet.

I den åbne klasse må Fie Udby se sig henvist til sølvmedaljen, for Lærke Berg Rasmussen sætter sig på guldmedaljen, i et hurtigt, hurtigt roende damefelt.

I de andre løbsklasser er der også godt besat med roere, som giver sig selv til det yderste og ror gode resultater hjem. Også nogle af de nyere roere i Kraftcenter København fik lov til at prøve kræfter med konkurrenceroningen og fik gode resultater ud af det.

De hurtige damer

Forud for lørdagens mesterskaber, var Thor Juul Kristensen en Sportschef med forsigtige forhåbninger om, hvad landsholdsroerne ville levere på resultatsiden rent tidsmæssigt ved DM.

Nu kender vi tider, præstationer og resultater, og forhåbningerne er blevet opfyldt, og lidt til – særligt efter at Sportschefen også har kigget længere tilbage i resultater og tider fra tidligere år:

Vi har et historisk godt resultat på damesiden i år, der har aldrig været så mange, der har roet så hurtigt som de har gjort i år. Når jeg kigger på det, så kan jeg se at det aldrig sket, at der er så mange der kan køre under 7 minutter og så mange der kan ro under 6.50, som der har været i år.”

Kigger man på resultattiderne fra lørdagens åbne dame klasse, så er placeringerne 1-6 under 6.50, til sammenligning var antallet under 6.50 i 2022 to, mens det i 2021 var tre.

For Thor Juul Kristensen, tegner weekendens resultater og tider, lige præcis det billede af udviklingen blandt roerne, som han gerne vil se:

”Det vidner om, at vi begynder at se noget mere bredde og så fortæller det også at udviklingen over de seneste år, har været rigtig godt. Jeg står tilbage med en følelse af, at det hele virkede og vi har et helt hav af personlige rekorder på landsholdssiden.”

I tillæg bemærker han også flotte præstationer i U23 klassen og på juniorsiden:

”U23 kvinder blev vundet under 7 minutter, det er dælme stærkt roet af Christine Cardel (DSR) og Christian Søndergaard (Holstebro) vinder i 5:59, Det lover godt for fremtiden”

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Lyngby Roklub (@lyngbyroklub)

Er du til mere ergometerroning, så har vi stadig to mesterskaber tilbage i kalenderen.

Open Nordic Indoor Rowing Championships d. 11. februar og Åbne Fynske Mesterskaber d. 4. marts.
Begge mesterskaber er virtuelle.

Frist for tilmelding til Open Nordic er d. 1. februar og fristen til Åbne Fynske er d. 22. februar.
Find tilmeldingen i Regattahæftet