wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag stod den på slide-roning og SkiErg i Gladsaxe Sportshal og med over 180 tilmeldinger var der lagt op til en dag med god aktivitet

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Bagsværd Roklub og Concept 2 Danmark bød lørdag velkommen til C2 Euro Slide Open og C2 SkiErg mesterskab. Gladsaxe Sportshal var fyldt med spændte roere, og Concept 2 udstyr i lange baner. C2 romaskiner, C2 slides og C2 SkiErg maskiner var stillet klar i hallerne.

Der var Concept 2 maskiner over det hele i Gladsaxe Sportshal i lørdags, og naturligvis kunne roerne ro på de nyeste maskiner

Til Euro Slide Open får deltagerne mulighed for at udfordre sig selv, og ro sammen som hold. At ro på slides er en god måde at vedligeholde samroningen i vintersæsonen, hvor det ikke er muligt at komme på vandet. Og for arrangørerne er Ergo Slide Open en god mulighed for at få testet systemer af inden DM.

Opvarmning til DM

D. 27. januar løber Danmarksmesterskaberne af stablen. Her er det igen Bagsværd Roklub, som står med arrangørrollen, derfor er Euro Slide Open en god mulighed for, at varme op til DM. Der er mulighed for at få testet at alt virker, så der ikke opstår problemer til DM hvor det er vigtigt at alt er som det skal være.

Hans-Henrik Kaaber blev med kort varsel kaldt ind for at overtage rollen som tovholder og stævneleder, men ser tilbage på lørdagens stævne med tilfredshed:

”Det var en god, men meget travl dag i lørdags. Men det gik godt i den forstand, at vi kom igennem alle løbene, og stort set til tiden. Det bedste er, at nu har jeg to sider med noter om ting der skal forbedres frem mod DM. Så nu er vi klar til at gøre det hele rigtigt til DM i slutningen af januar, hvor det virkelig gælder.”

Da infrastrukturen i hallen ikke var som den plejer at være, skabte det allerede under opsætningen fredag, nogle IT-problemer som det tog lang tid at få udredt igen. Tovholder Hans-Henrik fortæller også, at det har taget omkring dobbelt så lang tid som normalt, at få sat det hele op.

Mange roklubber var repræsenteret ved lørdagens mesterskaber i Gladsaxe Sportshal.

God stemning blandt deltagerne

Liselotte Hammer, som til daglig ror motionsroning i Bagsværd Roklub, nød at være med til et stævne, hvor også flere roere fra DRC var på startlisterne:

”For en som ikke er gammel kaproer, og aldrig har været konkurrenceroer, så er det sjovt at være med, på en dag hvor Danmarks bedste roere også stiller op. Det er sjovt at være med, og ikke bare sidde som tilskuer. Og så fik vi jo også en medalje med hjem, og det gør det hele lidt ekstra fedt.”

Liselotte Hammer kunne sammen med sit hold indtage 2. pladsen i deres løb. Billede fra Instagram

Liselotte Hammer fortsætter, og fortæller om den gode stemning der var i hallen:

”Der var god stemning hele dagen, og det er lidt familiært på en eller anden måde. Måske fordi sporten ikke er så stor – folk kender jo hinanden på kryds og tværs. Dejligt at se kaproerne mødes og snakke på tværs af klubber, selvom de måske er konkurrenter når de sidder i maskinerne.”

Endnu et år med SkiErg

Sidste år blev der introduceret C2 Ski Ergometer til Slide Open, og igen i år var der SkiErg på programmet, og med en god portion tilmeldinger. Her viste sig også et hold, som ikke før har optrådt i ro-miljøet; Team Kabul, som løb med sejren i stafetløbet for mænd på 4x500m.

Arrangørerne bag Ergo Slide Open og SkiErg DM leverede et flot stævne, og med to siders noter og rettelser som skal foretages inden DM i januar, er der ingen tvivl om at de danske roere kan se frem mod endnu et godt stævne d. 27/1-2018.

Vil du gerne se eller gense mesterskaberne? Så besøg Dansk Roning på Facebook, her ligger livestream fra selve dagen stadig tilgængelig.