wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sverri Nielsen understregede endnu engang, at OL-formen er lige rundt om hjørnet og så viste Bastian Secher, at han på vej til et forrygende comeback efter sin traffikulykke i lørdagens proram ved World Cuppen i Sabaudia.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Sverri Nielsen havde allerede efter World Cuppen i Luzern afklaret med sine nærmeste rivaler, den tyske verdensmester, Oliver Zeidler og norske Kjetil Borch, at de også ville rejse til Sabaudia. Og efter semifinalerne er ingen af dem rejst forgæves til Italien for at maksimere OL-forberedelserne for alle klarede semifinalen med bravour.

Sverri har annonceret, at han i Italien har skullet øve, at køre hårdere på i starten og ikke sidde med så meget overskud til sidst. Målet har været at lægge hårdt fra land og så se om han kan holde hjem. Det fik han også testet i dagens semifinale med god succes, da han førte løbet fra start til slut, og kunne styre løbet fra spids. Selv den unge italiener Gennaro di Mauro, som har vist flot form i år, måtte strække våben over for den velsmurte færøske maskine og i mål var Sverri hele 5,86 sek. foran italieneren uden at ro sig ud.

“Fantastisk at være tilbage igen”
Bastian Secher har set imponerende ud i Sabaudia. Glæden ved at kunne ro igen lyser langt ud af roeren fra Roskilde efter hans alvorlige ulykke i april sidste år, der truede ham på førligheden. I dagens løb i herrernes singlesculler leverede han en ny flot præstation, hvor han i kamp med så store navne som Oliver Zeidler, Kjetil Borch og Damir Martin viste, at han er på vej mod et forrygende comeback. Det lykkedes ham ikke at kvalificere sig til A-finalen (søndag skal han ro B-finale), men han var i mål blot 1,75 sek. efter Kjetil Borch og bagefter ræset sagde han:

”Det er fantastisk at være tilbage igen og jeg nyder det på en måde, som jeg ikke har gjort før. Jeg prøver bare at tage det, som det kommer og så er det fantastisk at komme herned og ro mod idolerne og få nogle gode løb og noget erfaring.”

Astrid Steensberg (W1x) viste flotte takter fredag, da hun via opsamlingsløbet fik kvalificeret sig til lørdagens semifinale. Astrid måtte dog sande lørdag, at der stadig er et stykke op til den absolutte verdenselite, da hun sluttede på 6.pladsen. Men hun har muligheden for at slutte godt af søndag i Sabaudia i B-finalen.

Alexander Modest fik sat punktum for sin deltagelse ved World Cuppen i Sabaudia med en 4.plads i B-finalen, hvor han fik vist sine evner bedre frem end hans første løb (indledende og opsamling) fredag. ”Jeg har aldrig roet i letvægtssinglesculleren til en international regatta før og det kræver noget tilvænning. Jeg roede bedre i dag end fredag, men jeg skal hjem og træne videre”, sagde Alexander Modest.