wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
De danske landsholdsroere har fået et knæk i forberedelserne til OL eftersom FISA har aflyst World Cup regattaerne i Italien i april og maj grundet smittefaren for Corona-virussen.

Det internationale roforbund FISA har i dag aflyst forbundets to World Cups i Italien. Den første skulle afvikles i Sabaudia ca. 100 km syd for Rom 10.-12. april og den anden i Varese (Lombardiet) 1.-3. maj.

Det danske ro-landshold har planlagt deltagelse i begge regattaer og må nu overveje alternative forberedelser frem mod OL kvalifikationen midt i maj. Umiddelbart fortsætter træningen efter planen på træningslejren i Portugal.

Det er FISAs eksekutiv komite´, der sammen med det italienske roforbund samt bystyret i Sabaudia og Varese, har fundet frem til en fælles beslutning om at aflyse arrangementerne i Italien. Beslutningen om at aflyse kommer naturligvis ikke som den store overraskelse eftersom talrige store sportsbegivenheder er blevet aflyst over hele Europa, men måske navnligt i Italien gennem den seneste tid.

”Det trak jo unægtelig i retningen af en aflysning af de to World Cups i Italien med den udvikling, der er gang i dernede og andre steder”, siger sportschef Finn Trærup-Hansen.

”FISA har i tæt kontakt med de italienske myndigheder og arrangørerne vurderet at udfordringer i forhold til rejserestriktioner og medicinske forhold gør aflysning nødvendig. Vi var klar over, det var en mulighed og vi går videre med at finde alternative muligheder. Indtil videre fortsætter de to træningslejre i Portugal med fokus på at få fuld udbytte af den planlagte træning”, fortsætter sportschefen.

”I forhold til april kigger vi på selv at afvikle nogle testløb i Danmark, og vi drøfter med de øvrige nordiske lande, om der er perspektiv i og mulighed for at gennemføre noget sammen frem mod kvalifikationsregattaen i Lucerne. Men det står også højt på dagsordenen, at vi hjælper – så godt vi kan – med at undgå, at roerne bliver ramt af længerevarende sygdom”, afslutter Finn Trærup-Hansen.