wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Fredag har budt på indledende løb og roligt vand, for de danske coastalroere ved VM 2017

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], fotos: Peter Froskov.

Vejret i Thonon, Frankrig har igen fredag været solrigt og med roligt vand. Så når der en sjælden gang er uroligt vand, så skyldes det en af de mange dommer- og sikkerhedsbestemmelser, der følger løbet. Alle syv danske både, har været i aktion ved Coastal VM fredag og det er blevet til fire danske A-finalepladser.

Peter Froskov fra DFfRs coastaludvalg har fulgt løbene i Frankrig tæt, og beretter om en god dansk dag ved Coastal VM for klubhold:

”Stemningen er stadig rigtig god og humøret højt i den danske lejr. Uanset placering smager alle den internationale stemning i en spændt, fokuseret og samtidig afslappet atmosfære.”

Flotte danske resultater ved de indledende løb

Første danske båd på vandet i Thonon var CW4x+ med Ulla Eriksen, Kim Nicole Dalby, Tine Aabye, Heidi Torill Lindebjerg og cox: Mikkel Beach Pedersen (Roforeningen KVIK). Sikker roning sikrede mandskabet en plads i morgendagens A-finale, med en komfortabel placering som nummer seks (med forbehold for evt. tidsstraf til andre hold).

Den danske damecoastalfier skal ro A-finale i morgen kl. 12.20.

Det stolte CW4x+ hold er klar til A-finalen i morgen

CM2x med Kaare Smidt Mattesen & Aleksander Nygaard Hansen (Kalundborg Roklub) var anden danske båd i aktion ved VM, og endte i første omgang i B-finalen efter stærk roning, men med lidt navigationsudfordringer. Men Bulgarien blev diskvalificeret, grundet en bøjevending den forkerte vej rundt.
Det betyder at mandskabet fra Kalundborg i morgen kan se frem til at skulle ro med om medaljer i A-finalen. De to herrer har lovet både at ro lidt hurtigere i morgen, og navigere mere sikkert. Kombineret med lidt kortere årer, så forventes et flot løb med god placering blandt de 20 både til start.

CM2x A-finalen roes i morgen kl. 13.00.

CM2x med Poul Bramsen & Jacob Frydenlund (Roklubben Stevns) roede et flot løb, men det rakte desværre ikke til en plads videre i finalerne.

CW2x Kate Petersen & Julie Schou (DSR) viste roning i meget sikker stil, hvor de lå med i front hele vejen. DSR-holdet kan formentlig levere endnu en flot præstation i morgendagens A-finale, der roes kl. 15.00

Kalundborg holdet i aktion ved Coastal VM

CM4x+ med Christian Hauge Andersen, Troels Dalgard Danielsen, Esben Ravn, Simon Staal Nielsen og cox: Nicolai Winther Johansen (Aalborg Roklub) leverede en god første præstation til en international coastal konkurrence. Universitetsholdet har efter et flot løb, sikret en plads i A-finalen i morgen lørdag, som roes kl. 14.20.

CM1x med Martin Schjerning (Danske Studenters Roklub) roede et godt løb, men desværre rakte det ikke til en finaleplads ved VM.

CM1x med Mark Franciscus Van Herk (Roforeningen KVIK) var sidste danske båd på vandet, og i et stærkt felt rakte det her, heller ikke til en finaleplads.

Vejret er flot ved Coastal VM 2017