wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Finn Trærup-Hansen overtager posten som Sportschef for Dansk Forening for Rosport pr. 1/9 2017, når han afløser Lars Christensen på posten.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Finn Trærup-Hansen tiltræder som ny sportschef hos Dansk Forening for Rosport pr. 1 september 2017. Han afløser Lars Christensen, der efter 15 år i Danmarks Rocenter begynder en ny rolle som sportsmanager hos Team Danmark.

Finn Trærup-Hansen kommer senest fra en stilling som sportschef hos Bueskydning Danmark, men han slog for alvor sit navn fast som sportschef i Badminton Danmark, hvor han gennem en 12-årig periode var med til at hente fire OL-medaljer og ikke mindst Thomas Cup trofæet ved hold-VM for herrer i 2016.

Nu glæder Finn Trærup-Hansen sig til at udvikle roere i verdensklasse i landsholdets hovedsæde i Danmarks Rocenter i Bagsværd.

”Jeg ser frem til at bidrage til den videre udvikling af dansk roning. Det er en sport, der er velorganiseret med en god talentudvikling og som står over for nye udfordringer. Omorganisering efter Guldfireren, ombygningen af Danmarks Rocenter og arbejdet med at videreudvikle gruppen af talentfulde unge roere, der har klaret sig godt ved U23 VM. Dertil kommer det fortløbende arbejde med at pleje den røde tråd fra klub, kraftcentre til landshold”, siger Finn Trærup-Hansen. ”Jeg er godt klar over, at det er en tung arv at løfte efter Lars Christensens mangeårige indsats, men jeg håber, at jeg med mine erfaringer i elitesport i andre idrætter kan bringe et frisk pust til rosporten”, siger Finn Trærup-Hansen.

En lækkerbisken for alle forbund
Formanden for Dansk Forening for Rosport, Henning Bay, er taknemmelig for, at Danmarks Rocenter nu får en af Danmarks mest erfarne idrætsledere som sportschef. ”Dansk Roning får nu glæde af Finns store erfaring med idrætsledelse på højt internationalt niveau herunder deltagelse i OL samt et indgående kendskab til talentudvikling i to verdensklasseforbund. Hans mangeårige meritter vidner om en stor kapacitet, som er en lækkerbisken for alle forbund”, siger Henning Bay således.

Der har været 100% enighed i ansættelsesudvalget om at Finn var den rette til at overtage posten efter Lars, og formanden for Kaproningsudvalget, Reiner Modest glæder sig over, at man med Finn får en lederskikkelse, der kan sikre udviklingen af elitestrukturen. ”Finn har de fundamentale egenskaber for at opretholde dansk eliteronings høje niveau selv om han ikke har en baggrund inden for roning. Det er nu vigtigt, at han får fuld opbakning fra roere, trænere og ledere, så han kan bruge al sin erfaring i at skabe resultater med henblik på OL 2020.”