wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Søndag formiddag var tre danske både i aktion, i B-finaler i Račice

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Svend Aage Nielsen, rowing.dk

For Danmark er U19 VM nu overstået, og det er blevet til en række flotte præstationer på vandet for de danske juniorroere.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene er overordnet set tilfreds med de danske resultater, men håber samtidig at både roere og trænere kommer hjem med fornyet motivation:

”Det er altid lidt irriterende at sidde og se A-finaler, uden at have nogen danske både med. Men når det er sagt, så er jeg ganske godt tilfreds med de resultater vi har opnået hernede. Vi har stadig en pigefirer som er ramt af lidt sygdom, der påvirker deres roning. Men vi har også to dobbeltfirere, som ror fine B-finaler. Og jeg synes vi får vist det niveau vi har, selvom vi ikke helt er der hvor vi kunne ønske os.”

Både U23 VM og U19 VM har i år været hurtige mesterskaber, med virkelig højt niveau. Noget som ungdomslandstræneren synes er positivt at de danske roere og trænere oplever:

”Jeg håber trænerne kan se at det internationale niveau er højt, hvilket betyder at når vi kommer hjem skal der kigges indad og ikke bare fortsættes i samme spor. Så det er et mesterskab, som giver erfaringsopbygning og lærepenge med hjem i bagagen.”

Danmark har en gruppe af unge roere, som er dygtige til både at ro og træne, men ungdomslandstræneren savner at roerne tager stilling til, at det er noget de virkelig vil, og dermed gør sig umage for at excellere i deres sport. Samtidig håber han, at et junior VM som dette, kan være med til at vise roerne at A-finalerne og de virkelig gode resultater er inden for rækkevidde.

Resultater fra søndagens B-finaler ved U19 VM

JW4- med Mathilde Kiilgaard (DSR), Mathilde Hjorth (Bagsværd Roklub), Emma Braad Olesen (Bagsværd Roklub) og Marie Ramm (Bagsværd Roklub) roede en femteplads hjem i deres B-finale søndag. Det giver pigerne en samlet 11. plads ved mesterskaberne.

JW4x med Amalie Kiær (Odense Roklub), Ida Blomstrand (Hadsund Roklub), Liane Vestergaard (Hadsund Roklub) og Sofie Halling Vikkelsøe (Odense Roklub) kommer over målstregen som nummer to, lige efter Italien. Det placerer pigerne på en samlet 8.plads.

JM4x med Nicholas Andersen (KVIK), Adrian Flarup Johansen (Roklubben Ægir), Jacob Lenzing (Lyngby Roklub) og Oliver Skov Jerkovic (Bagsværd Roklub) ror også en andenplads i B-finalen hjem, og bliver ligesom pigerne samlet nummer 8.

Via linket i højre side, kan du høre endnu mere om hvad ungdomslandstræneren tænker, her efter junior VM.