wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Roeksperterne måtte gnide øjnene et par ekstra gange, da Fie Udby Erichsen trods sin rygskade viste fin form og strøg i semifinalen ved VM

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Fie Udby Erichsen er klar til semifinalen i kvindernes singlesculler ved VM i Sarasota efter et supertæt opløb, hvor danskeren lige akkurat fik vristet bådspidsen foran canadieren Carling Zeeman, og dermed fik booket billetten til semifinalen. Præstationen kommer som en stor overraskelse efter at Fie såvel som træner Mads Haubro havde nedjusteret forventningerne til VM kraftigt efter at roeren fra Hobro ca. en uge før afrejsen til træningslejren i Clermont fik et alvorligt hold i ryggen og dermed ikke har kunnet træne fornuftigt op til VM.

På trods af rygproblemerne var det dog Fie, der i vanlig karakteristisk stil tog teten fra start i dagens løb, og satte et hårdt tempo, som konkurrenterne havde meget svært ved at svare igen på. Ved 1000 meter mærket førte hun med 3, 32 sek. til Zeeman, men så virkede der til at være udsolgt hos Fie, som måtte se canadieren hente kraftigt ind på nordjyden i slutfasen. Danskeren formåede dog lige nøjagtigt at holde fast i billetten til semifinalen med blot 0,03 sek. foran Zeeman.

Det var også en lykkelig Fie Udby Erichsen, der efter løbet kunne gøre status: “Jeg forsøgte at glemme alt om ryggen og blot koncentrere mig om mig selv og ikke konkurrenterne. Jeg prøvede bare at lukke alt ude, og det lykkedes heldigvis rigtig godt. Nu er jeg i semifinalen, det er fantastisk”, sagde Fie efter løbet.

Lige ved og næsten
Danmark havde også to andre både i aktion mandag i Sarasota. Hedvig Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen i kvindernes toer uden styrmand måtte desværre se sig slået med 2,71 sek. af amerikanerne Megan Kalmoe og Tracy Eisser efter at danskerne havde ført løbet med 2,23 sek. ved 1000 meter mærket. Dermed gik de to piger i første omgang glip af en billet til finalen før de får chancen igen i opsamlingsløbet. Men alligevel bør man se med meget positive briller på pigernes præstation eftersom danskerne i Luzern ved den afsluttende World Cup tidligere på året tabte med en langt større margin (5, 39 sek.) til amerikanerne.

Mette Dyrlund og Anne Larsen skulle for første gang nogensinde prøve kræfter med verdenseliten i kvindernes doublesculler. Danskerne var kommet op i mod Grækenland, New Zealand og Italien og tre både ville kvalificere sig videre til semifinalen. I et meget tæt ræs, hvor alle både lå inden for fem sekunder af hinanden lå Mette og Anne med 500 meter igen på den livsvigtige tredjeplads, men desværre måtte danskerne strække våben i slutspurten, hvor de var 1,11 sek. efter den græske båd, der løb med tredjepladsen. Men alt i alt en helt igennem godkendt indsats af den helt nye konstellation.