wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Et action-løb i otter for Danmarks Uni-roere og en LDK-distance

Af Bianca Toftebjerg

Verdenshistoriens første DM-ugen, afvikles fra d. 23.-26. juni 2022, med Aalborg som værtsby og Honnørkajen midt i byen, som det helt store knudepunkt og trækplaster for tilskuere.

For rosporten har der været Universitetsmesterskaber for vores uni-roere i otter, mens inriggerroerne skulle ud på 12km distancen om søndagen.

Selvom der ingen DIF-DM-medaljer var på højkant i de otterløb, der lørdag aften ræsede på distancen fra Aalborg-klubberne og op til målstregen ved Honnørkajen, så var der både masser af stemning og tilskuere.

Løbet kan i DM-ugen-regi karakteriseres som et opvisningsløb, mens det i Universitetsroning Danmark-regi, var et internt opgør, de danske universiteter imellem. I alt syv ottere var på vandet, for at tilbagelægge distancen på 1250m. Hurtig hovedregning giver i alt 63 roere på Limfjorden, på samme tid.

Men endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at der på de mange ottere sad roere blandet godt rent klubvis, den vindende otter i herreløbet, bestod af et hold meget rutinerede uni-roere, som har været i gamet længe.

Mix- og dameløbet blev slået sammen, således at fire ottere ræsede gennem Limfjorden samtidig

Inriggerløb i strid strøm

Start- og mållinje var strategisk, og for publikums skyld placeret ud for Honnørkajen, hvor både inriggerløb for herrer og for damer blev skudt i gang, søndag morgen. Distancen roerne skulle tilbagelægge på Limfjorden, i vel rigeligt med strøm, var på 12 km, på en 4 km bane.

Der var overskud til jubel, da Aalborg Dame Båden krydsede målstregen efter de 12 km i inrigger.

I herreløbet kunne Danske Studenters Roklub stille sig øverst på skamlen, mens Aalborg Dame Roklub tog guldet i damernes klasse, endda på hjemmebane.

Medaljeoverrækkelsen til de vindende roere, foregik i DM-ugens absolutte knudepunkt på Honnørkajen hvor Claus Elgaard annoncerede vinderne og formand Conny Sørensen overrakte medaljerne med assistance fra et par medaljepiger fra Aalborg Dame Roklub.