wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
World Cuppen i Sabaudia viste sig at blive den helt rigtige affyringsrampe til OL for de danske OL-roere, da man søndag noterede sig for to sølvmedaljer og en guldmedalje.

Sverri fik en superflot generalprøve på OL, da han ved den sidste test før afrejsen til Japan vandt sølv i et brag af en finale, hvor norske Kjetil Borch vandt guld blot 0,20 sek. foran Sverri og 0,35 sek. foran tyske Oliver Zeidler. Efter løbet sagde han:

– Det var et godt løb. Jeg havde ret godt styr på det. Vandet var lidt besværligt at ro i, så jeg var meget fokuseret. Jeg var godt med og lavede nogle gode ryk, men på de sidste 500 meter fik jeg svært ved at få mere fart i båden. Jeg var ikke maksimalt fysisk presset, men det var hårdt, og jeg kunne ikke rigtig holde det skarpt og glidende. Men det var en god generalprøve. Jeg har fået testet nogle ting, og nu har vi 50 dage til at gøre det lidt bedre, og så skal det nok blive spændende til OL.

Den danske damefirer har flyttet rundt i båden i den sidste tids forberedelser til OL. Ida sidder stroke, Trine sidder 1, Christina sidder 2 og Frida har beholdt sin plads. Det har givet noget mere fart i båden siden World Cuppen i Luzern og i Sabaudia var det nok til at en sølvmedalje efter Holland. ”Vi fangede en halv ugle i starten og der var masser af vind. Alligevel havde vi et mega-fedt løb og vi har fået masser af ny tro ind i båden”, sagde de fire piger efter dagens ræs.

Ekstra selvtillid
Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen fik også banket ekstra selvtillid ind i systemet, da de roede en flot, flot guldmedalje hjem i dametoeren. ”Vi har lagt det grundlæggende arbejde over vinteren, vi er i rigtig god fysisk form og nu er det sam-roningen og de tekniske detaljer, der skal indøves. Vi skal arbejde på vores starter og på vores spurter, det er der, vi kan blive bedre”, sagde de to piger om deres øjeblikkelige form.

Bastian Secher har været flyvende ved World Cuppen i Sabaudia i herrenes singlesculler og har vist imponerende form siden hans alvorlige ulykke for lidt over et år siden. Og den form fortsatte han søndag i den kraftige medvind i Sabaudia, hvor ingen både havde et svar til hans uimodståelige fart i B-finalen. Flot afslutning på en flot weekend for Bastian

Endeligt satte Astrid Steensberg punktum for sin deltagelse ved World Cuppen i Sabaudia med en tredjeplads i B-finalen og en samlet 9.plads