wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Efter ca. ti år på landsholdet stopper Steffen Bonde Jensen (Københavns Roklub) karrieren, da han ikke længere kan finde motivationen til at fortsætte.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Steffen var så sent som i september en vigtig del af den tunge herrefirer med Tøger Berg Rasmussen (DSR), Joachim Sutton (Roskilde) og Tobias Kempf (Odense), som deltog ved VM i Plovdiv. Men i tiden efter VM har Steffen haft svært ved at finde lysten til træningen.

Det skal kilde i maven
”Efter VM har jeg haft svært ved at finde motivationen. Det har jeg prøvet før, og tænkte, at den nok skulle komme igen. Men jeg har følt mig træt og ugidelig og har ikke syntes, at det var sjovt, at skulle til træning”, siger Steffen Bonde og fortsætter:

”Jeg synes ikke det rigtig kildede i maven under VM og det skal det, hvis man skal være med på det niveau. Hvis ikke man er motiveret, når man tænker på at træne eller skulle i konkurrence, så giver det ikke mening at fortsætte”, der afviser, at det skuffende resultat i Plovdiv har haft afgørende betydning for hans beslutning.”

Flot karriere
”Jeg har fået mange gok i nøden gennem tiden og er derefter kommet tilbage stærkere, men nu er der ikke længere ting, der trækker i mig til at knokle på. Samtidig har jeg i det sidste år været igennem mange selektioner og det har slidt på systemet”, siger Steffen Bonde, som kan se tilbage på en flot, flot karriere, som har budt på talrige højdepunkter.

Steffen kan således bryste sig af at have vundet medalje ved seks World Cup stævner i fire forskellige bådtyper, og han har også to VM-bronzemedaljer i letvægtsherredobbeltfireren (fra VM i New Zealand i 2010 og i Bled i 2011) samt en EM-sølvmedalje fra 2010 i Portugal. I det hele taget har roning stået i centrum for det meste af Steffens liv ind til nu. ”Roning har givet mig nogle fantastiske oplevelser. Jeg har været privilegeret, at min sport har givet mig mulighed for at rejse rundt i verden og frem for alt har jeg fået nogle venskaber, som vil vare hele livet”, siger Steffen Bonde, der igennem det meste af karrieren var tilknyttet Odder Roklub.

Forståelig beslutning
Træner Thomas Poulsen ærgrer sig over, at landsholdet nu mister en af sine mest erfarne skikkelser, men støtter Steffen Bonde i hans beslutning.

”Han er nået til et punkt i sit liv, hvor der er andre prioriteter, der begynder at fylde mere. Og hvis man har det på den måde, så er det den rigtige beslutning at sige stop, både over for holdkammeraterne og også over for en selv”, siger Thomas Poulsen, der roser Steffen Bonde for sin dedikerede indstilling til rosporten gennem karrieren.

”Han har altid været meget struktureret og har haft styr på sine ting, aldrig skulket, og været meget bevidst om, hvad han skulle spise. Han har været en, som de unge har kunnet læne sig op af, og altid gået til træning med krum hals, så andre har kunnet se, at der skal knokles. Samtidig har han vist, at det godt kan lade sig gøre at ro og samtidig passe sine studier /job. Og det er noget, som de unge, der er kommet ind, har kunnet lære meget af”, siger Thomas Poulsen, der i lige med resten af medarbejderne i Danmarks Rocenter ønsker Steffen al mulig held og lykke fremover.