wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Igen i år har massere af skoleelever prøvet kræfter med holdroning i ergometer

Af Bianca Toftebjerg | Billeder og video Marianne Stæhr

Efter et par sæsoner, hvor corona i høj grad har præget Skole OL, er det nu endelig tilbage på det vanlige høje niveau, og antallet af skoleelever der igennem denne sæson, har været i ergometeret, har været tårnhøjt.

I alt er der blevet afviklet 11 lokalstævner, hvor 6.-, 7,- og 8. klasser har været i maskinerne for at ro de 4000m stafetløb, lave en hurtig tid og i sidste ende kvalificere sig til finalen.
Hvis man lægger antallet af elever der har været ved samtlige af de 11 stævner i hhv. Bagsværd, Ægir, Holstebro, Skive, Hadsund, Sønderborg, Silkeborg, Lyngby, Struer, Roskilde og så DFfR sammen med Billund Kommune og Sdr Omme Skole, har i alt ca. 3.322 skoleelever prøvet kræfter med roning i år.

Det hele kulminerede torsdag og fredag i den forgangne uge, hvor finalen blev afviklet i Billund.

Torsdag var det sjetteklasserne, som skulle i ilden og ro om at blive Danmarks Stærkeste Klasse 2021/2022. I alt 17 klasser var tilstede ved finalen og samlet var 346 elever i maskinerne.

Der havde eleverne også fornøjelsen af vores Skole OL Ambassadør Frederic Vystavel, som bl.a. fik æren af at være fanebærer ved sjetteklassernes indmarch, og fik lov at mærke den fantastiske stemning i hallen, hvor finalen blev afviklet.

Men også den holdånd der var blandt skoleeleverne var noget, som OL-bronzevinderen fra 2021 bed mærke i:

Om fredagen var det så blevet syvende- og ottendeklassernes tur til at ro finale. Her var 208 7. klasses elever og 118 8. klasses elever i maskinerne, for at ro de 4000m holdroning.

Rosporten har selv bidraget med frivillige kræfter

At få den mængde glade skoleelever igennem maskinerne, er ikke noget man ‘bare lige gør’, men heldigvis har der været god, og kompetent hjælp at hente.

Aalborg Roklub, eller Universitetsroning Aalborg var på pletten med syv mand, der hjalp til med de praktiske opgaver på selve dagen.

Opvarmningsmaskinerne som eleverne kunne forberede sig på, kom med Niels Iversen fra Aarhus af. De egentlige konkurrencemaskiner stillede Reiner Modest og Concept2 Danmark til rådighed.
Til at sørge for, at alt gik som det skulle, var banedommer Morten Thorvig fra Næstved Roklub med, og havde det forkromede overblik. Og for at give den helt rigtige stemning, var Lars Hindkjær fra Sønderborg med som speaker.

Nu er Skole OL sæsonen 2021/2022 er nået vejs ende. Men allerede efter sommerferien, begynder den nye sæson.