wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I slutningen af denne uge venter den store finale for Skole OL, men forud for finalen har mange danske roklubber afholdt succesfulde lokalstævner

Ceres Park i Aarhus skal igen i år danne rammerne omkring et brag af en Skole OL-finale, hvor roning er repræsenteret torsdag og fredag. Nær 3000 elever fordelt på over 120 klasser har prøvet kræfter med de 4000 m stafet i ro-ergometer der udgør disciplinen, og nu er 20 6. klasser og 20 7. klasser udtaget til finalen i Aarhus.

Bagsværd og Sønderborg Roklubber åbnede sæsonen

Bagsværd Roklub åbnede sæsonen for lokalstævnerne ved at invitere 6. og 7. klasser fra Gladsaxe Kommune ned i Bagsværd Roklub. Et veludført arrangement i klubbens haller, medførte en sejr til 6.a og 7.a fra Den Lille Skole. Tak til Bagsværd Roklub for et veludført arrangement og kæmpe tillykke til vinderne, som vi håber at se i finalen.

I Sønderborg Roklub stod 26 frivillige klar til at tage imod de over 450 skoleelever. Klubben havde inviteret klasserne i Ulkebølhallen, hvor de havde sørget for at eleverne var underholdt af sideevents som tovtræk, orienteringsløb og selvfølgelig de 4000 m stafet. Det blev i sidste ende 6.a og 7.c fra Ulkebøl Skole der, med  fantom tider, stak af med sejren.

Kommunens største idrætscenter blev brugt i Holstebro og Køge slog sig sammen med atletik

Holstebro Roklub havde budt velkommen i kommunens største idrætscenter, her deltog også både 6. og 7. klasser. I 6. klasse løbet dominerede Mejrup Skole, med klasser på både 1., 2. og 4. pladsen. Det var 6.b der løb med første pladsen. Hos 7. klasserne var det Naur-Sir Skole 7.a, der løb af med sejren.

Køge Roklub bød sammen med atletik velkommen på Køge Stadion, hvor klubbens frivillige havde besat tennishallerne. De mange 6. og 7. klasser gav den hele armen i romaskinerne, både i de 4000m stafet men også i 200m individuel sprint. Det blev i sidste ende 6.b fra Ellemarkskolen og 7.x fra Hastrup skolen, der kvalificerede sig direkte til finalen i Aarhus.

Stort set-up i Silkeborg og Hadsund havde sørget for DJ

I Silkeborg blev eleverne budt velkomne i Jysk Arena, med en opsætning der var til den helt store guldmedalje. I pauserne var ungdomslandstræneren mand for at give gode råd med på vejen ved side events, og herefter var klubben og eleverne klar til finalerne. Det blev 6.a fra Resenbro Skole og 7.b fra Sejs Skole der løb med sejren.

Hadsund Roklub trodsede det ellers våde vejr og satte det helt store telt op uden for roklubbens haller. Her blev taget varmt imod en stor flok skoleelever, med fællesopvarmning, DJ og ekstra konkurrencer der udfordrede både fysik og motorik. Da dagen var omme var det 6.a og 7.c fra Hadsund Skole der løb med sejren.

Kalundborg Roklub fik fin debut

Kalundborg Roklub prøvede for første gang kræfter med afholdelse af et lokalstævne, og selvom det er noget der lige skal løbes i gang, så blev det et rigtig godt stævne. Sjovt var det også, da de havde inviteret de ældre klasser samt lærerne med til en ekstraordinær konkurrence, hvor 8. klassen fra Hvidebækskolen tog sejren foran lærerne. Fra den ordinære konkurrence var det 6. og 7. a Fra Hvidebækskolen, der løb med sejren!

Alt i alt har lokalstævnerne forløbet rigtig godt, og de fleste af klubberne har haft held med at lave forløb for skolerne op til selve stævnet. Det er gennem undervisningsforløbene klubben kan få en relation til eleverne, og dermed også vejen frem hvis man ønsker at bruge Skole OL til at rekrutterer. Indtil videre er den største effekt af Skole OL dog ikke på rekrutteringsfronten, men vi ser generelt øget velvilje overfor klubberne hos kommunerne, der har skoleidræt som en prioritet.