wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Roguderne var i den grad mod dansk roning lørdag i Plovdiv, hvor specielt Damefireren trods momentvis fremragende roning ikke formåede at leve op til forhåbningerne. Der var dog også opløftende danske præstationer at glædes over

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

W4-
Langt hen ad vejen så det meget positivt ud for Anne H.Larsen, Odense Roklub, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd Roklub, Lærke Berg Rasmussen, DSR og Ida Gørtz Jacobsen, Bagsværd Roklub i dagens A-finale, men til sidst strakte kræfterne ikke til, da en mulig sølvmedalje blev forvandlet til en fjerdeplads. Træner Mads Haubro sagde efter løbet: “Det var formentlig dette VMs dårligste løb. Indledende var det bedste, med bedst dynamik og rytme i længst tid. I semifinalen var der tidspunkter hvor alle ikke kunne arbejde godt nok. Det ville vi forsøge at rette op på i dette løb, men det mislykkedes og båden blev derfor tung og død for dem (Og det kostede i slutfasen, da Australien og Rusland strøg forbi). “Vi har haft en sindssyg turbulent sæson i en-åresgruppen, med Christinas blodpropper som det suverænt sværeste at håndtere, men også med flere omrokeringer og roere fra USA. Det har gjort at de mangler tid sammen i båden, hvilket betyder at deres bundniveau er for langt nede. De rammer ikke helt deres bundniveau, men de er godt dernedad”, sagde Mads Haubro.

(USA vandt finalen foran Australien og Rusland, Danmark var 1, 42 sekund efter Rusland på fjerdepladsen)

LW2x
Alexander Modest (Lyngby Roklub) og Emil Espensen (DSR) har fået masser af sympati og støtte fra landsholdskammeraterne efter at de blev udsat for lidt af en hård skæbne i kvartfinalen. Og grundet de tidligere omtalte banefordele i deres kvartfinale, så var det lidt den ”moralske B-finale”, som de to landsholdsroere skulle deltage i i dag. “Emil og Alexander har roet deres hurtigste tid i deres første sæson sammen, den malurt, der kom i bægeret i dag var at de kommer lidt for langt ned i tempo på den anden 500 meter og mister lidt fart”, sagde træner Jens Vilhelmsen bagefter. Men de roede generelt et udmærket løb (slutter som nr. fire i dagens ræs) ifølge træner Jens Vilhelmsen og har leveret godt i en meget svær regatta.

(Frankrig vandt C-finalen foran Tyskland og Canada med Danmark på fjerdepladsen 1, 64 sek. efter Canada)

M2-
Loui Lam og Lars Garvey fik sat det punktum, som man havde håbet på i dag, da de fik sat punktum for deres deltagelse ved VM i D-finalen. De to danskere sluttede på fjerdepladsen 8, 03 sek. efter de hollandske vindere, men kunne glæde sig over, at de sagde farvel til Plovdiv med maner ved at ro deres bedste løb ved VM ifølge træner Jens Vilhelmsen. Loui og Lars havde i dag bedre styr på deres overgang fra start til banetempo. De midterste 1000 meter blev dog for usikre, men de fik samlet godt op og sluttede tæt på Schweiz.

(Holland vandt D-finalen foran Ukraine og Schweiz med Danmark på fjerdepladsen 1,49 sek. efter Schweiz)

M4-
Steffen Bonde (Københavns Roklub, Tøger Berg Rasmussen (DSR), Tobias Kempf (DSR) og Joachim Sutton (Roskilde Roklub) var i dag i D-finalen ude i lidt af et slagsmål med Chile om sejren i heatet. Og det er umiddelbart vanskeligt at tro på for i indledende løb var danskerne ikke mindre end over 16 sekunder hurtigere end Chile. Men fra indledende løb til D-finalen i dag har drengene ifølge træner Thomas Poulsen fået et mentalt knæk eftersom man ikke kunne leve op til ens egne forventninger baseret på deres A-finale optræden sidste år ved VM i Sarasota. I dag formåede kvartetten efter at have været bagud med en længde lige akkurat at snige sig foran chilenerne på den sidste 500 meter, men der forestår naturligvis et enormt stykke arbejde for at blive mentalt og teknisk klar til OL-kvalifikationen næste år.