wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
De danske farver var godt repræsenteret i weekenden, ved Junior Nordisk Mesterskab i Tampere, i det vestlige Finland. I alt 9 både og 27 roere var på vandet ved weekendens mesterskaber.

Vejret og forholdene var med de danske U19 roere, som i weekenden har været nord på, for at deltage i de nordiske juniormesterskaber. Både lørdag og søndag, har der været danske både på vandet og i alle mesterskabsløbene har danskere mødt konkurrenter fra Sverige og Norge.

Af Bianca Toftebjerg, [email protected], billeder: Nils Henrik Stene.

Lørdagens resultater

Lørdag roede de små bådtyper, og her hev alle flotte resultater hjem. I alt var der seks danske både, på vandet i mesterskabsløb om lørdagen. Her blev det til i alt, fire guldmedaljer. Amalie Kiær (Fredericia Roklub) og Cecilie Brünnich (Københavns Roklub) tog guldet i to’er uden styrmand (JW2-).

Amalie Kiær og Cecilie Brünnich på podiet.

Mette Køchs Nielsen (Århus Roklub) og Liane Vestergaard (Hadsund Roklub) roede pigernes dobbeltsculler(JMX2), ind på en overbevisende første plads. Drenge dobbeltsculleren(JMX2) med Mikkel Knudsen (Hadsund Roklub) og Adrian Johansen (Ægir), gjorde pigerne kunsten efter. Bastian Secher (Roskilde Roklub), hev også en guldmedalje hjem til den danske lejr i singlesculler (JM1X).

I drengenes to’er uden styrmand (JM2-), tog Lasse Maigaard (Bagsværd Roklub) og Timon Strømgren (Københavns Roklub), en flot 3. plads og det samme gjorde singlesculleren (JW1X) med Amalie Brems (DSR) bag årerne.

Bastian Secher øverst på sejrsskamlen.
JM2- drengene Lasse Maigaard og Timon Strømgren.
JW1X roeren Amalie Brems på podiet.

Søndagens resultater

Søndag var turen kommet til de store bådtyper, og igen gjorde danskerne god figur. 3 både på vandet, og tre guldmedaljer til de danske roere.

Jonas Lund (Roklubben Furesø), Oliver Christensen (Roskilde Roklub), Jacob Lenzing (Lyngby Roklub) og Oliver Jerkovic (Bagsværd Roklub) hev guldet hjem i JM4X foran både Sverige og Norge. Pigernes dobbeltfier (JWX4) med Anne Katrine Kilsgaard (DSR), Cecilie Christensen (DSR), Mia Rützou (Odense Roklub) og Mathilde Norking (Bagsværd Roklub) gjorde drengene kunsten efter og tog en førsteplads.

Dagen sluttede med otter løb og her kunne drengenes otter(JM8+), med Nichlas Ulnits (Holstebro Roklub), Kaare Mortensen (Holstebro Roklub), Mathias Heldbo (Lyngby Roklub), Casper Lindballe (Holstebro Roklub), Frederik Lund (Holstebro Roklub), Sigur Riestad (Bagsværd Roklub), Thomas Jensen (Hvidovre Roklub), Frederik Larsen (Bagsværd Roklub) og Andreas Hunskjær (Holstebro Roklub) som cox. stille sig øverst på podiet, med en flot sejr over de svenske og norske konkurrenter.

De guldvindende JW4X piger
JM4X drengene på podiet, sammen med deres norske og svenske konkurrenter

Dygtige roere og god stemning

Regattaen i Finland, har gennemgående været båret af de nordiske mesterskaber og der har heller ikke været så mange både til start, men ungdomslandstræner Nils Henrik Stene melder om god stemning og glade roere.

I de ni mesterskabsløb som danskerne stillede op i, ved dette års Junior NM, har både Sverige og Norge også været repræsenteret, det skaber også en kamp om hvem af de tre nationer som gør det bedst i hver bådtype. Ungdomslandstræneren hæfter sig ved, at de danske U19 roere alle sammen leverer flotte resultater, sammenlignet med vores skandinaviske naboer.

”Det har været godt. Jeg hæfter mig bare ved, at vi ikke bare lige præcis slår dem, men at vi faktisk slår de fleste hold stort”.

I alt, har der været omkring 40 danskere, at finde ved Junior NM i weekenden, og med syv ud af ni mulige guldmedaljer til danskerne er det flotte resultater de danske roere tager med sig hjem.

Der skal lyde et stort tillykke til alle roere og trænere, med de flotte resultater og tider. Resultatlister fra både lørdag og søndag kan findes via linket til højre.

Næste gang U19 roerne skal på vandet til konkurrence, er det på dansk jord d. 1 & 2 juli, til Sorø Regattaen.

Glade JM8+ roere, på podiet med pokalen.