wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Sportschef Finn Trærup-Hansen ærgrede sig over at banefordele var med til at spolere semifinale-drømmene ved VM for Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby Roklub) på en ellers flot dansk dag.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

LW4x
På forhånd havde træner Henrik Mortensen dikteret, at Aja R. Holmegaard (Roskilde Roklub), Juliane E. Rasmussen (Odder Roklub), Mathilde Persson (Bagsværd Roklub) og Trine Toft Andersen (Hadsund Roklub) skulle gå meget hårdt ud fra start, og det krav blev efterkommet af kvartetten, der hurtigt tog teten i løbet og ved 500 meter havde opbygget et forspring på 2, 79 sek. ned til USA, der fulgte efter danskerne på andenpladsen. Amerikanerne formåede at hale ind for hver af de resterende 500 meter, men formåede ikke at fange danskerne, der med dagens præstation må regnes som medaljekandidater i finalen. Det var en bundsolid indsats af pigerne, der førte fra start til slut, og selv om man ifølge træner Henrik Mortensen ikke helt formåede at holde rytmen i løbets afslutning, så var det en præstation, der gav masser af optimisme før finalen.

(Danmark sluttede på førstepladsen 2,31 sek. foran USA og er nu i A-finalen)

LM4x
Jonas Lund (Roklubben Furesø) måtte under behandling umiddelbart efter opsamlingsløbet, da han følte sig svimmel. Men det kunne man absolut ikke laste Jonas for eftersom han forinden havde roet et superflot ræs med resten af kvartetten Jens Graudal (Bagsværd Roklub), Christian Hagemann (Lyngby Roklub) og Frederik Taulbjerg (Holstebro Roklub), der blev belønnet med en plads i A-finalen. Efter at danskerne havde rundet 500 meter mærket 0,05 sek. efter Tjekkiet, så satte danskerne et ryk ind, som ingen af konkurrenterne kunne svare på, og derefter så den danske kvartet sig aldrig tilbage. ”De roede noget af det bedste, jeg nogensinde har set, teknisk var det roning på et højt niveau”, sagde træner Oliver Kiehn, der kunne glæde sig over at kvartetten kan gå ind til finalen med et ordentligt skud moral).

(Danskerne vandt opsamlingsløbet og sluttede 2,49 sek. foran Tjekkiet på andenpladsen)

W1x
Det mentale fokus som Fie Udby Erichsen manglede i sit indledende løb, hvor hun tabte til Irlands Sanita Puspure, var så sandelig tilbage i båden onsdag ved frokost-tid, hvor hun på fornem vis satte konkurrenterne til vægs, og suverænt vandt sit opsamlingsløb. ”Det var på forhånd aftalt, at hun skulle gå hårdt til 1000 meter og det gjorde hun også på fornem vis. Hun sad godt i båden og fik god kontrol over sin indsats (den del, hvor åren sættes i vandet), der er hendes akilleshæl. Og når hun har har styr på den, er der ikke mange i verden, der kan følge med”, sagde træner Mads Haubro. Efter 1200 meter gik Fie ned i tempo og forsøgte at konservere kræfterne uden at miste føre-positionen, og det lykkedes på fornemste vis.

(Danmark vandt løbet foran New Zealand, der var 3,28 sek. efter)

LM2x
Efter en meget lovende træningslejr i Østrig, var forventningerne i dag store til Emil Espensen og Alexander, der i kvartfinalen var kommet i et meget svært heat med Irland, Schweiz, Norge, New Zealand og Kina. Det ville have været spændende at se, hvad de to danskere kunne have udrettet i det selskab. Men desværre blev løbsbetingelserne domineret af en meget drilsk vind og danskernes chancer blev bestemt ikke af hjulpet af FISA´s Fairness Komite´s beslutning om at henlægge banerne fra 2-7. Derfor blev løbsbetingelserne, der favoriserede banerne 6- og nedefter en medvirkende faktor til at danskerne endte på en femteplads mere end ti sekunder fra Norge, der satte sig på den sidste semifinale-givende plads. Efter løbet sagde Sportschef Finn Trærup-Hansen: ”Vi havde glædet os til at se Emil og Alexander ro i kvartfinalen under fair vilkår, men vinden gjorde, at der var klare banefordele, og i forhold til dem lå Emil og Alexander på en meget ugunstig bane. Samtidig gjorde FISA´s Fairness Komite´s beslutning om at flytte banerne fra 2-7 bestemt ikke banefordelene mindre, og det var ærgerligt for der var lagt op til en spændende kvartfinale”. Dansk Forening for Rosport undersøgte efterfølgende muligheden for at indgive protest.

(Danmark endte på femtepladsen og skal nu ro C- eller D-semifinale)

To løb efter den danske letvægtsdobbeltscullers optræden suspenderede FISA konkurrencerne midlertidigt som senere blev en permanent aflysning af dagens konkurrencer, hvilket gjorde at Sverri S.Nielsen (M1x) og Loui Lam/Lars Garvey (M2-) ikke kom på vandet.