wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Jesper Guldborg stopper på landsholdet som assisterende træner for dame-gruppen og bliver afløst af Bent Fransson til og med VM

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Assisterende landstræner for dame-gruppen, Jesper Guldborg, har ikke længere tid til at varetage sine opgaver hos DRC, og har derfor valgt, at opsige sin stilling. Han bliver ind til slutningen af VM afløst af Bent Fransson.

Jesper Guldborg, der har arbejdet tæt sammen med cheftræner for dame-gruppen, Mads Haubro, siden september 2013, hvor han blev tilknyttet landsholdet, kan ikke længere få sit virke på landsholdet til at hænge sammen med sine arbejdsmæssige forpligtelser som tekniker hos Novozymes, og har derfor valgt at sige stop.

Fantastisk tid
”Jeg har valgt at stoppe for denne gang fordi jeg har fået et tilbud på mit arbejde, som jeg ikke kunne sige nej til, men jeg afviser bestemt ikke, at vende tilbage til roning i fremtiden”, siger Jesper Guldborg, der ser tilbage på sin tid i DRC med meget stor glæde. ”Jeg har haft en fantastisk tid på landsholdet, jeg har lært rigtig mange ting og er utrolig glad for alle de oplevelser, jeg har haft med atleterne og staben omkring landsholdet, ikke mindst Mads Haubro, som er en fremragende træner”.

Mads Haubro er ked af Jesper Guldborgs beslutning, men har forståelse for, at det til tider kan være svært at forene pligterne hos DRC med ens private erhverv og siger: ”Jeg synes, at vi har haft et godt samarbejde forstået på den måde, at vi har været enige om, hvordan teknikken skulle køre, og han har bakket godt op omkring, hvordan man skulle håndtere de fysiske og mentale udfordringer hos de tunge damer. Så alt i alt har han været en god sparringpartner og har leveret et godt stykke arbejde og derfor er det også ærgerligt, at han stopper”, siger Mads Haubro.

Pensionen må vente
Den tidligere træner for Guldfireren, Bent Fransson, der ellers var gået på pension efter OL 2016, overtager Jesper Guldborgs forpligtelser på landsholdet til og med VM i USA i slutningen af september. Fransson kommer til at arbejde med Juliane Elander Rasmussen (Odder)/Aja Runge Holmegaard (Roskilde) i LW2x samt Mette Dyrlund (DSR)/Anne Larsen (Odense) i W2x i deres bestræbelser på, at blive udtaget til VM. ”Jeg blev godt nok nødt til at afbestille min ferie, men jeg synes ikke, at jeg kunne sige nej, da jeg blev spurgt om jeg havde lyst og mulighed for at afløse Jesper Guldborg. Og jeg ser meget frem til at hjælpe til hos DRC igen”, siger Bent Fransson.