wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I et forsøg på at etablere fundamentet for den næste generation, der skal skabe resultater for dansk roning ved OL 2024 i Paris, inviterer Danmarks Rocenter nu til fællestræning for en række af Danmarks allerstørste talenter.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

I en normal olympisk cyklus ville den første sæson efter et overstået OL bestå af en forholdsvis bred bruttotrup med mulighed for at prøve flere roere og konstellationer af. Men i og med at OL 2020 er udskudt til 2021, mister Danmarks Rocenter det første vigtige år i forhold til 2024, fordi man er nødsaget til at fokusere ressourcerne på OL-kvalifikationen og forberedelserne til OL-konkurrencerne.

Ingen tid at spilde
Danmarks Rocenter har i denne sæson været ramt af en lang række udfordringer i forhold til aflyste regattaer, udskydelsen af OL og ikke mindst de foranstaltninger, man har måttet træffe i forhold til at mindske Covid-19 smittefaren for atleterne og DRCs sportslige ledelsesteam. Men på trods af de begrænsninger, som virussen har forårsaget hos DRC, er man også fuldt fokuseret på ikke at spilde værdifuld tid i forhold til OL 2024.  Og for at skabe de bedste forudsætninger for den talentmasse, der skal holde fanen højt for Danmark til den tid, ønsker man nu, at sætte gang i processen med at udvikle den gruppe af roere, hvorfra de kommende OL-satsningsroere kan rekrutteres.

Roerne vil få mulighed for at ro sammen på tværs af klubber i større både, samt at få indsigt i, hvad der bliver lagt vægt på, når der selekteres til OL-satsningsbåde. ”Hvis man gør sig forhåbninger om at komme til VM og OL, så er invitationen en fantastisk mulighed for at vise, hvad man kan og hvad man vil”, siger træner for damegruppen Mads Haubro. ”De udvalgte roere har fået invitationen fordi vi kan se noget potentiale i dem. Og det er meget vigtigt, at de benytter sig af invitationen, så vi kan iagttage dem, og give dem konkrete råd og vejledning. Samtidig er det også vigtigt, at vi fra DRC´s side er med til at få sat det rigtige aftryk i deres udvikling, sådan så de får trænet fysisk og teknisk på den rigtige måde”, siger Mads Haubro.

Fokus på en-åres roning
Planen er at lade grupperne samles ved weekendsamlinger og nogle hverdage på Bagsværd Sø i løbet af en periode på syv uger (fra 21. maj til 12. juli), hvor man får indpasset samlingerne i forhold til DRC-trænernes kalender. Gennem denne periode vil roernes normale trænere også være inviteret til at deltage i aktiviteterne. Som udgangspunkt roes med både en og to årer i begge grupper, men satsningen på damesiden frem mod OL 2024 vil stadig være med hovedvægt på en-åres roning, fastslår Mads Haubro.

16 piger og 24 herrer af de bedste senior- og U23-roere, som har realistiske ambitioner om at indgå på en olympisk satsning frem mod OL i 2024 har modtaget invitationen og roerne har nu ind til 10 maj til at svare om de har lyst til at deltage.