wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Projekt omkring et nyt kommende internationalt rostadion i Bagsværd er udskudt igen. DIF har dog ikke kastet håndklædet i ringen og tror stadig på en løsning.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Projektet omkring et nyt kommende rostadion i Bagsværd har endnu en gang måttet udskydes efter en af flere dispensationer til at begynde en modernisering af forholdene på Bagsværd Sø er trukket tilbage af Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Den nye udvikling i sagen afgørelse betyder blandt andet, at der omkring rostadionets startanlæg ikke må fældes træer og graves i bredden, hvilket er nødvendigt for at anlægget kan udvides til at have flere baner med den nødvendige vanddybe, så de danske eliteroere kan træne optimalt og at det nye rostadion kan leve op til internationale standarder.

DIF’s formand, Niels Nygaard, ærgrer sig over beslutningen, men han tror stadig på, moderniseringen af Bagsværd Rostadion kan realiseres:

Nygaard: “Vi er frustrerede, men tror stadig på løsning”
”Sidste år blev der givet grønt lys til byggeriet. Nu er det grønne lys så blevet rødt igen, og det er vi naturligvis frustrerede over. Men vi tror bestemt stadig på, at projektet vil lykkes, og vi vil kæmpe videre for at finde løsninger for at tilgodese alle parter. Jeg sikker på, at vi snart kommer i mål på bedst mulige vis med dette fantastiske projekt, som mange gode samarbejdspartnere støtter op omkring – ikke mindst fordi byggeriet netop foregår i respekt for og samspil med den fantastiske natur i området,” siger Niels Nygaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

”På dansk idræts vegne er moderniseringen af Danmarks Rostadion ved Bagsværd Sø utrolig vigtig, hvis vi fortsat skal kunne levere topresultater i dansk roning. Det er helt afgørende for dansk ronings olympiske muligheder, at træningsvilkårene på vandet er i international standard, og det er vitalt for muligheden for at bibeholde muligheden for olympiske medaljer, som dansk roning har været leveringsdygtig i ved hvert eneste OL siden 1996.”