wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Nu er navnene endeligt sat for M4- projektet, der skal køre frem mod VM

Landsholdet er vel hjemme efter sæsonens 3. World Cup, som også var den sidste i sæsonen. Nu har roerne et par fridage, hvor de selv kan styre deres træning, og herefter er blikket rettet mod VM, som afholdes fra d. 3.-10. september i Beograd.

Ved den forgangne weekend, skulle der have været en dansk M4- på vandet ved World Cuppen i Lucerne, men sol, måne og stjerner nåede ikke at stille sig på linje.

Men nu er det endeligt slået fast, hvordan holdet kommer til at se ud frem mod VM, der også er første chance for at lave OL-kvalifikationer.

Det hold som skal repræsentere Danmark ved VM i Serbien bliver: Magnus Valbirk (Holstebro), Kaare Bang Mortensen (Holstebro), Christian Søndergaard (Holstebro) og Bastian Brunsgaard Secher (Roskilde).

Det glæder sportschef Thor Juul Kristensen, at få fire, så stærke profiler på satsningsbåden:

”Vores ambition med holdet er at gå efter en olympisk kvalifikation. Det er fire rigtig dygtige herrer vi har sat sammen. De har i deres tidligere projekter vist fine takter og rigtig god fart. Derfor har vi også forventninger om de kan gøre en god figur ved VM.”

Denne M4- konstellation skal også ses som en byggesten, der fremover skal være fast inventar på det danske landshold i roning, fortæller Thor Juul Kristensen:

”På den lange bane vil DRC holde fast i at skabe en stor gruppe omkring toere og firer, både for herrer og damer. Derfor skal herrefireren også ses som en langsigtet satsning, som en bådtype vi altid vil forsøge at stille til start i. Det budskab vil vi gerne tydeligt ud med, så kvinder og mænd i U23 klassen ved, at erfaring i de bådtyper kan være værdifuld i seniorlandsholdsperspektivet.”

Holdet får kompetente trænerkræfter i Jens Vilhelmsen, der bl.a. også er træner for den danske M2-.

For M4- gælder der, at en 7. plads ved VM sikrer en OL-kvalifikation i bådtypen. Det vil sige at samtlige seks både der kvalificerer sig til A-finalen er sikret en OL-billet, det samme er den båd, der vinder B-finalen.