wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Det bliver Juliane Elander Rasmussen (Odder) og Mathilde Persson (Bagsværd), som i den kommende sæson skal repræsentere Danmark i kvindernes letvægtsdoublesculler. Det blev afgjort på træningslejren i Portugal, som landsholdet vendte hjem fra søndag, hvor en række udtagelsesløb dannede baggrund for beslutningen.

Også Aja Runge Holmegaard (Roskilde) indgik i bruttogruppen under de lette damer og selv om Aja har lidt under et ribbensskade siden starten af december sidste år, der først gjorde hende fuldt klar til roning for 14 dage siden, har det ifølge træner Mads Haubro været en meget vanskelig beslutning at skulle vælge, hvem der skulle have de to pladser i båden grundet de tre roeres generelt meget høje internationale niveau:

”Vi har været i den meget gunstige situation, at ligegyldigt, hvem vi valgte, ville vi ende med at få en hurtig båd. Aja har ganske vist været skadet, men lige som de andre to piger har hun vist et meget højt internationalt niveau og i de tre konstellationer, som vi prøvede af gennem udtagelsesforløbene, var der høj fart i alle bådene. Men en af konstellationerne havde den højeste fart, og det er så det par, som vi har valgt at satse på i båden”, siger Mads Haubro.

Hos de tunge damer fortsætter Fie Udby Erichsen (KVIK) i singlesculleren (W1x), mens Christina Juul Johanssen (DSR) har erstattet Anne Dsane Andersen (der har indstillet karrieren) som Hedvig Lærke Berg Rasmussens (DSR) nye makker i W2-. Anne H. Larsen (Odense) satser foreløbigt på sit studie og U23-VM, og efter U23-VM vil man tage en beslutning om der skal laves en dobbeltsculler (W2x) med Mette Dyrlund (DSR) med henblik på VM i USA i september.