wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Næstved Roklub er efterhånden rutineret ud i at være tovholder og arrangør af de Sjællandske Mesterskaber i ergometerroning

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Standeren er blevet pillet ned fra flagstængerne i de danske roklubber, udendørssæsonen 2018 er officielt slut og vandtemperaturen er begyndt at falde.

Indendørssæsonen er lig med ergometerroning, og i lørdags sørgede Næstved Roklub for at sæsonen for alvor blev skudt i gang med de Sjællandske Mesterskaber 2018.

Med antallet af tilmeldinger, på den gode side af 200 og en rutineret arrangørgruppe var der lagt op til et gnidningsfrit mesterskab, som det i den grad også blev.

Startlisten er blevet modificeret en smule, og løbet som ellers plejer at åbne mesterskaberne, nemlig Åben Mænd 6000m, er blevet sat på pause.

Selvom juniorroerne er flest, var der også mange, seje mastersroere i maskinerne

Som så mange år før, var det Ellebækskolen afd. Kildemark som lagde lokaler til mesterskaberne, og på mange måder er det de helt perfekte rammer for de roere som mesterskaberne i høj grad henvender sig til, nemlig juniorerne.

Her er det nemlig nemt at overskue hvor man skal hvad, og selvom Næstved en gang i mellem eksperimenterer lidt med opsætningen, og så er det let at genkende. Samtidig er der ikke langt fra opvarmningsområde til konkurrenceområdet, så det er let og nemt at finde rundt, selv for de yngste roere.

Fuld koncentration inden start

Særligt juniorernes mesterskab

For det er hvad Sjællandsmesterskaberne er, dér hvor de unge roere er stærkest repræsenteret. Og der hvor man kan mærke, nervøsiteten og spændingen inden det første løb, og samtidig kan se både stoltheden og glæden over at have gennemført bagefter.

Og der er noget helt særligt over at opleve en sal hvor der er musestille, lige indtil den elektroniske stemme siger ”ROW” og roerne starter på deres 200m sprint og publikum i samme øjeblik bryder ud i at heppe alt hvad de kan, til alle har passeret målstregen efter et sted mellem imponerende 28 sek. eller omkring et lille minut – alt efter aldersklassen for roerne.

Tilskuere var der nok af, til at hjælpe med at heppe roerne igennem deres distancer

Næstved er rutineret arrangør

En af de ting, som er meget tydeligt ved mesterskaberne, er at Næstved Roklub har prøvet det før. Der er ingen slinger i valsen, og de frivillige som hjælper til, har helt styr på hvad der skal gøres hvornår.

Om det så gælder indvejning af roere til klubstafetten, eller om det gælder afspritning af ergometrene mellem løbene, kører det smurt og helt uden problemer.

Fik du ikke lige set det løb du gerne ville, eller vil du gerne gense mesterskaberne så sendte Concept 2 Danmark live under hele mesterskaberne, og den stream kan du finde lige her.

Næste indendørs mesterskab i rækken bliver Euro Slide Open, som afholdes d. 8. december. Du kan finde oversigten over alle indendørsstævnerne i 18/19 lige her.