wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag starter dette års Coupe de la Jeunesse for alvor for de danske roere

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Foto: Bente Holmquist

Danmark er for anden gang repræsenteret ved Coupe de la Jeunesse, som i år afvikles i Corgeno, Italien.

11 danske roere er rejst til Italien for at deltage i mesterskaberne, og repræsentere Danmark, som er et ud af i alt 14 deltagende lande.

Coupe de la Jeunesse er en todages regatta for U19 roere, som skal ro på 2000m distancen. Der gives points til roerne, i forhold til hvordan de placerer sig i deres løb, og landet med flest points tager den overordnede sejr ved mesterskaberne. I år gør mesterskaberne sig bemærkede ved, at der er flest tilmeldte piger, i alt 232 mod 202 drenge.

Den danske landsholdstrup rejste til Italien torsdag, og nåede allerede her at pakke både ud og prøve vand.

Med som mandskabsleder er Niels Holmquist, der fortæller at roerne er faldet godt til og at de bor samme sted, som de danske U23 roere boede, da U23 VM blev afholdt i Italien for fem år siden.

Der er dog en kedelig tendens i at regn- og tordenvejr skal være en del af den danske, internationale mesterskabsdeltagelse i 2019, for fredag eftermiddag var det netop den slags vejr der satte en stopper for træningen.

Dog lover vejret for både lørdag og søndag solskin og næsten ingen vind.

Danmark stiller op med følgende landshold:

JW1x med Laetitia Panero Bommer (Hadsund)

JW2x med Clara Hornnæss (KVIK) og Kristine Søndergaard Hansen (Furesø)

JM2x med Aske Storm (Viking) og Rasmus Aagreen Lind (Sorø)

JM4x med Jeroen Grimmelikhuijzen (Bagsværd), Victor Hellmann Lauritsen (Roskilde), Casper Girke Christensen (DSR) og Jannick Wly Andersen (Sorø)

JM2- med Frederik Geertsen Lund og Oliver Schiltknecht (begge Holstebro).

Følg med på Facebook-siden Ungdomslandsholdene i roning og på DFfRs egen Facebook-side Dansk Forening for Rosport, hvor vi vil opdatere løbende om de danske præstationer.