wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
I weekenden gik det løs i Middelfart ved de Åbne Fynske Mesterskaber, den sidste store ergometer-regatta inden der rykkes på vandet.

Lørdag den 4. marts afholdt Middelfart Roklub det sidste store stævne i ergometerroning inden udendørssæsonens start, og der var fart over feltet med både live-streaming og energisk opbakning fra tilskuerne

Af Gustav Højmark-Jensen

Selvom de Åbne Fynske Mesterskaber er en af de mindre ergometer-regattaer i Danmark, så kunne stævnet stadig bryste sig af 34 afviklede løb og lidt over 150 roere fra roklubber over hele landet. Stærkest repræsenteret var selvfølgelig de fynske klubber, men også roklubber som Tissø, Rødvig, Silkeborg, Vejle, DSR og SAS lagde vejen forbi Aulby-Hallen i Vejlby, lidt udenfor Middelfart.

Især klubstafetten var populær, med 16 tilmeldte klubber. Det blev dog Middelfart selv, der løb med førstepladsen, på trods af et par tyvstarter.

Bred opbakning fra de lokale
Og til 1, 2 og 3. pladserne ved de Åbne Fynske Mesterskaber i Middelfart er der ikke kun hæder og medaljer, der er også bred opbakning fra lokale erhvervsdrivende, der står klar med sponsorpræmier til de vindende roere. Ifølge Henning Jørgensen, der er kasserer i Middelfart Roklub, så oplever stævnet altid en god, lokal opbakning i form af sponsorpræmier:

“Mange af byens handlende stiller alle mulige former for præmier til rådighed; sportstrøjer, sokker, chokolade og slik. På den måde bidrager de med, hvad de har, og det er nok med til at gøre, at man lægger ekstra mange kræfter i ergomentermaskinen”, fortæller Henning Jørgensen, der nu i tre år været en fast del af frivillige hold, på cirka 10 Middelfart-roere, der står bag arrangeringen og forberedelsen af de Åbne Fynske Mesterskaber.

Danmarks måske hyggeligste ergometerregatta
Ifølge Brian Sørensen, formand for Nyborg Roklub, der efterhånden har gæstet de Åbne Fynske Mesterskaber en del gange, så er præcis dette mesterskab, et af de hyggeligste:

“Jeg har været der 10 år i træk, og det er det mest hyggelige stævne overhovedet. Det er det mindste stævne, men man mødes, hygger sig ved bordene og hepper på hinanden. Det er super fedt, at tilskuerne står lige ved siden af dig, og hepper på dig”.

Fra rospinning til kaproning
Selvom de fleste af de 150 deltagere ved de Åbne Fynske Mesterskaber er erfarne ergometer- og kaproere, så er der alligevel nye ansigter at finde ved maskinerne. Nyborg Roklub har taget medlemmer med fra deres rospinning-hold. Brian Sørensen fortæller:

“Vi havde nogle af vores nye medlemmer med, der tidligere kun har erfaring fra rospinning, men de synes faktisk, at det er super fedt, også selvom de var hammer nervøse. Der i hvert fald født nogle nye kaproere i ergometer i weekenden, og nogle af dem skal så være med fremover. På den måde har mesterskabet også været en god afslutning på den første periode rospinning i Nyborg Roklub”.

Live-streaming gør, at alle kan se med
Reiner Modest har efterhånden opbygget en imponerende samling af teknik til live-streaming, og ved weekendens regatta kunne Reiner Modest igen sende live hele dagen. De mere end 4 timers optaget ergometerroning er senere lagt på youtube, så selv de roere, der var optaget med andre ting i weekenden, kan se eller gense højdepunkterne fra de Åbne Fynske Mesterskaber. Reiner Modest tog også rollen som speaker ved weekendens regatta, hvilket kun bidrog til den i forvejen gode stemning i Aulby-Hallen.