wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Der skulle åbenbart mere end en orkan til at ryste de danske landsholdsroere, der meldes ved godt mod efter at Irma er passeret

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Landsholdet i roning kom sikkert igennem orkanen Irma, da den mandag nat passerede træningslejren i Clermont, hvor det danske landshold har indkvarteret sig i forberedelserne til VM, der afholdes i Sarasota i Florida.

”Vi er allesammen kommet helskindet og godt igennem det, men det var ikke sådan, at vi krøb ned under sengen med hænderne over hovedet”, siger Team Manager Anders Tranberg Andreasen. ”Der har ikke været nogen der var bange, er kommet til skade eller på anden måde har været utrygge i det. Det var ikke en speciel sjov oplevelse, men vi kom fornuftigt igennem det.”

Det var frygtet, at orkanen ville være ved fuld styrke, når den passerede Clermont, men heldigvis for de danske landsholdsroere var den aftaget en del fra den gik i land ved Floridas sydkyst til den nåede den danske træningslejr.

Tornado passerede tæt forbi
“Orkanen var omkring Niveau 1 eller 2, da den ramte os og på forsiden af den var der nogle fronter, der gav en hel del kraftige vindstød. Det værste startede omkring kl 22 og så kom øjet forbi os ved 03.00 tiden. Der røg en tornado forbi os ca. 3-4 km herfra. Orkanen er forbi nu, men det rusker stadig godt derude. Vi er uden strøm, vi er uden vand og vi må ikke gå ud før kl. 18 i aften, derfor trænes der indendørs i dag igen”, siger Anders Tranberg Andreasen, der kan glæde sig over, at der ikke skete nogen materiel skade.

”Det var en til tider hård omgang, men det var ikke noget, som huset ikke kunne holde til. Der er røget nogle tagsten hist og her, og så ligger der grene spredt over det hele, men der ingen knuste vinduer. Vi har sovet igennem det meste af det, så meget som man nu kan sove. Der er selvfølgelig varmt her fordi aircondition er røget, men vi er ved godt mod”, slutter Anders Tranberg Andreasen.