wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
To af de danske både (W1x og LM2x), der figurerer som Danmarks største OL-håb valgte at blive hjemme fra World Cuppen i Rotterdam. Her giver landstrænerne en forklaring på, hvorfor man valgte at lade Fie samt Emil/Alexander blive hjemme i Danmark.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Jens Vilhelmsen (Landstræner for LM2x):
”Jeg har en god fornemmelse for dybden i feltet, og hvor vi ligger i forhold til de konkurrenter, vi har mødt ind til nu. Vi har mødt en række mandskaber ved EM og World Cup, og de eneste, vi mangler at se an er Kina. Den anden ting er, at Alexander og Emil efterhånden har haft god tid sammen. Hvis de nu havde været nye sammen i båden, så havde det været vigtigt, at de blev testet i konkurrence, men de to drenge, kender efterhånden hinanden så godt, at jeg ikke er nervøs for deres reaktionsmønster i konkurrence. Det er jeg helt tryg ved.

Jeg kan konkludere ud fra de konkurrencer, vi har deltaget i, det er at vi har mere at hente rent fysisk. Og jeg har også selv erfaring med, at man kan sætte et godt træningsprogram sammen op til OL-kvalen, hvis man springer den midterste World Cup over.

World Cuppen giver nogle udfordringer. Man kommer hjem fra World Cup og så har man World Cup blues, hvor man er mæt af indtryk og fysisk træt. Og så skal træne hårdt igen og bygge det op. Der har man måske en uge, hvis man er heldig. Og så skal man også lige have i baghovedet, at man skal til at køre distancer mod de andre på landsholdet, hvor man gerne vil gøre det godt. Og man vil heller ikke være alt for smadret, når man kommer til en international regatta. Så man risikerer lidt at sætte sig mellem to stole. Selvfølgelig er der noget godt ved at komme til konkurrence, men Alexander og Emil startede deres VM-træningslejr dagen efter WC 2 og har trænet rigtig meget mængde, hvilket lægger et godt fundament for VM-træningslejren.”

Mads Haubro (Cheflandstræner for kvinderne):
”Fie og jeg havde en snak efter World Cup 2, om hvad der skulle til for at stå stærkest til VM. I første omgang ville vi gerne med til World Cuppen i Rotterdam for at få flere løb i benene. Men deltagelse ved World Cuppen ville betyde at Fie skulle være væk fra familien de næste to måneder. Familien og det at være hjemme i Hobro giver Fie en mental genopladning, der også er nødvendig for at præstere.

Vores vægtning mellem genopladning eller træning i København op mod World Cuppen endte derfor med, at vi lavede en plan, der minder om letvægtsdobbeltsculleren. I planen forbereder vi Fie bedst muligt til VM træningslejren, ved at få lavet en stor volumen af træning. Denne mængde giver et godt fundament for den kommende træningslejrs intensive periode.

I år står Fie anderledes end de sidste to pre-olympiske år, i 2011 og 1015, hvor hun også skulle kvalificere sig til OL. I denne og sidste sæson har Fie flere gange bevist. at hun kan ro sig i A-finalerne. Vi er overbeviste om, at hun har et godt højt niveau, og vi arbejder derfor intenst med, at forbedre de sidste 1000 meter.”