wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Otte universitetsroere har gjort det godt til UNI-EM

Tekst af Helen Pabst og Karen Frost Billeder: privat + EUSA Rowing

Onsdag d. 7. september drog det danske hold til Bydgoszcz, Polen for at deltage i dette års Europæiske universitetsmesterskaber. Vi deltog med tre både: M2- med Florian Franzen (DSR) og Paul Nelson Becker (DSR), en LW2x med Helen Pabst (Roskilde) and Nina Öhlckers (DSR), trænet af Jesper Guldborg, og W4- med Lærke Petersen, Matilde Søreid, Line Ulstrup og Karen Frost (alle Hadsund) og desuden mandskabsleder Christian Taulbjerg.

De Europæiske Universitetsmesterskaber bliver organiseret af EUSA (European University Sports Association), og i år deltog over 500 atleter fra 19 nationer. Mesterskaberne udmærker sig ved, at alle deltagere skal være studerende ved et universitet, så ud over træningskrav er der også akademiske krav, som deltagerne skal leve op til. Niveauet spænder bredt, fra landsholdsroere til folk der deltager ved mesterskaberne som deres første udenlandske regatta. En del af det danske hold er også nye på den internationale scene, hvilket skabte spænding og nervøsitet i den danske lejr.

De fleste deltagere ankom til Bydgoszcz onsdag, og torsdag var der træningsdag. Det danske hold havde lejet både, og noget af dagen gik også med at få indstillet dem til holdenes præferencer. Vandet var fladt og solen skinnede, men de 30 graders varme var uvante og udgjorde også en udfordring. Fredag morgen gik de første starter. Det gik godt for det danske hold, LW2X roede sig med en førsteplads direkte i A-finalen, W4- roede race for lanes og med en andenplads var de også direkte i søndagens A-finale. M2- kom ind på en tredjeplads og skulle derfor ro opsamling lørdag. Fredag aften blev der holdt velkomstceremoni i Bydgoszcz by, hvor alle universiteterne blev præsenteret og der blev holdt taler. Lørdag formiddag roede M2- opsamling, og med en tredjeplads blev det til en B-finale for dem.

Søndag stod på finaler og startede stærkt med herrernes B-finale, hvor de kom ind som nummer to og derved samlet blev nummer 8. Dernæst stod den på A-finale for LW2x. Det blev et stærkt løb fra letvægtsdamerne, der i en tæt duel med det portugisiske hold roede sig til en andenplads og dermed en sølvmedalje. Til slut var det W4- der også formåede at levere spænding, og som til sidst hentede de nødvendige millisekunder og roede sig til en sølvmedalje. Efter præmieoverrækkelserne og en tiltrængt aftensmad blev mesterskabet afsluttet med en stor fest for alle deltagere.