wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Torsdag d. 9. november blev fondens midler uddelt til tre modtagere

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

For 29. og sidste gang var der d. 9. november 2017, uddeling af legater fra Gudmund Schacks Mindefond. Af økonomiske årsager har bestyrelsen for Mindefonden, taget den vemodige beslutning at opløse fonden. I den anledning blev fondens midler uddelt ved en reception i Danske Studenters Roklub torsdag eftermiddag. Fondens protektor (og protektor for DFfR) Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, stod for uddelingen af midlerne.

Stemningen i DSR torsdag eftermiddag var hyggelig, og både tidligere modtagere, bestyrelsen for Mindefonden, samt venner og interessenter for de tre modtagere var mødt op. Værtsrollen klæder DSR, som havde sørget for et flot arrangement og samtidig viser den store klub at de tør gå foran og være med til at fremme dansk rosport.

Da Prinsesse Benedikte ankom var Christian Eugen-Olsen klar til at tage imod.

Kort om Gudmund Schack & Mindefonden

Gudmund Schacks Mindefond blev stiftet i 1988, og er oprettet til minde om idrætslederen og modstandsmanden Gudmund Schack. Årligt bliver der uddelt tre legater, et til en roer, et til en handicapidrætsudøver og et til et ungt idrætstalent. Oprindeligt var det en deltager i modstandsbevægelsen, som modtog det ene legat, men i nyere tid har det tredje legat i stedet været uddelt til et ungt idrætstalent.

Gudmund Schack har haft en fantastisk karriere og har bl.a. været formand for DSR og Danmarks Idræts-Forbund. Gudmund Schack har haft stor betydning for dansk roning, og var i sin tid med til at opdage og udvikle Bagsværd Sø, som i mange år har været en væsentlig faktor for alle de VM- og OL-medaljer Danmark igennem årene har vundet. Gudmund Schack modtog i 1939 DFfRs ærestegn, og har sidenhen også modtaget DFfRs Guldmedalje samt æresmedlemskab i DFfR.

Mellem uddelingerne sang Studentersangerne - et skønt indslag ved det fine arrangement.

Modtagerne

Hvem der skulle modtage midlerne har indtil receptionen været holdt hemmeligt, dog var modtagerne på forhånd blevet orienteret. Fodens midler blev uddelt til Dansk Forening for Rosport, Parasport Danmark og Frihedskampens Mindefond.

Formand for DFfR Henning Bay Nielsen modtog på vegne af dansk roning, de midler som tilfaldt DFfR. I sin takketale kunne formanden fortælle, at man i forretningsudvalget har besluttet, at de tildelte midler skal reserveres og benyttes til etablere et nyt legat. Midlerne fra Mindefonden kan ikke alene understøtte en ny legatordning, men ånden fra Gudmund Schacks Mindefond vil leve videre og legatordningen skal bruges til f.eks. at anerkende et menneske som har gjort en stor indsats for dansk roning.

Henning Bay understregede også i sin tale, den store glæde som Mindefonden har bragt til dansk roning:

”Den årlige uddeling af legater fra Gudmund Schacks Mindefond har været en begivenhed dansk roning har imødeset med glæde siden den første uddeling i 1990.”

Til slut citerede Henning Bay Gudmund Schack som en gang har sagt: “Folk, der gør en indsats, vil jeg gerne støtte.” 

Efter uddelingen af fondens midler, sagde fondens protektor HKH Prinsesse Benedikte et par ord, og beskrev den store glæde hun har haft, ved at have været en del af Mindefonden. Hun mindes Gudmund Schack for hvem ordet ’nej’ ikke fandtes. Slutteligt udtrykte Prinsesse Benedikte en stor glæde og taknemmelighed for alle disse mange år, hvor hun har været protektor for fonden.

Legatmodtagerne sammen med HKH Prinsesse Benedikte
HKH Prinsesse Benedikte takkede Studentersangerne som imellem uddelingerne sang