wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Syv guldmedaljer og masser af fantastisk holdånd ved årets junior NM i Sarpsborg

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Fotos: Andreas Sloth

Selvom vandet og vejret var en smule drilsk, så formåede de danske juniorroere at levere flotte resultater ved årets junior Nordiske Mesterskaber i Norge.

Med som mandskabsleder var Johnny Bo Vikkelsøe, og spørger man ham så er den danske deltagelse i årets junior NM mere end godkendt:

”Det var en rigtig god tur, og der var en god stemning blandt både roere og trænere. Og alle var gode til at hjælpe hinanden på kryds og på tværs når der var brug for det. Hadsund havde sørget for frokost, og det var en stor hjælp.”

Fortæller Johnny Bo og fortsætter:

”Vejret lørdag var fint, men det blæste en del. Søndag formiddag var vejret også nogenlunde, men der blæste det endnu mere, så om eftermiddagen besluttede man at korte banen af så vores drenge otter kun roede på halv bane.”

Det praktiske omkring regattaen, som baneanlæg, tidsplan og speak i løbet af dagen får også ros med på vejen fra mandskabsleder Johnny Bo.

Også ungdomslandstræner Nils Henrik Stene er god tilfreds med resultaterne, de danske juniorroere tager med hjem fra Sarpsborg:

”Det er en flot sejrsstime med syv ud af ti mulige sejre, og det lover godt for resten af sæsonen. Både når det kommer til Baltic Cup og Coupe de la Jeunesse. I øjeblikket har vi en stærk gruppe af piger, der ror med en åre, og er noget der ikke før har været dyrket blandt de unge piger, som det bliver nu.

Samtidig er junior NM en hyggelig regatta, hvor de danske roere får lov at komme med en lille favoritrolle. Ved andre regattaer, så ender de danske roere nogle gange lidt som underdogs, derfor er det også fint, at de her får lov at prøve lidt det modsatte.”

Lørdagens resultater

JW1x med Astrid Bruun Fejfer (DSR) endte i B-finalen lørdag og kom i mål som nr. 2 efter Norge.

JW2x med Ida Blomstrand (Hadsund Roklub) og Sofie Vikkelsøe (Odense Roklub) roede et flot løb og sikrede dansk guld.

JW2- med Emma Braad Olesen (Bagsværd Roklub) og Mathilde Hjort (Bagsværd Roklub) vandt guld lørdag.

JM2- med Tobias Bork Kristensen og Casper Lindballe (begge Holstebro Roklub) vinder guld lørdag

JM2x med Nicholas Andersen (Roforeningen KVIK) og Oliver Jerković (Bagsværd Roklub) tager sejren foran svenskerne og hiver guldet hjem til Danmark.

JM1x med Oscar Burvil sluttede på 2. pladsen i B-finale efter Finland.

JW8+ med Bagsværd pigerne Emma Braad Olesen, Mathilde Hjorth, Marie Ramm, Christine Cardel, Cecilie Brünnich (Københavns Roklub), Mathilde Kiilgaard (DSR), Karen Mortensen (Holstebro Roklub), Stine Højager Nielsen (Holstebro Roklub) og styrkvinde Astrid Kirstine Kofoed (Bagsværd Roklub) vandt overlegent guld lørdag foran Sverige.

Søndagens resultater

JW4x med Clara Hornnæss (Roforeningen KVIK), Kristine Søndergaard Hansen (Roklubben Furesø), Latitia Panero Bommer (Hadsund Roklub) og Rikke Køechs Nielsen (Aarhus Roklub) roede et tæt løb, og formåede næste at holde Sverige for døren, men de trak desværre fra dem til sidst, og pigerne måtte se sig slået med 0,3 sekund.

JM4x med Jeroen Grimmelikhuijzen (Bagsværd Roklub), Aske Storm (Roklubben Viking), Casper Girke Christensen (DSR) og Rasmus Lind (Sorø Roklub) roede et flot løb søndag, og tog guldet foran Sverige.

JM8+ med Max Elleskov (Silkeborg Roklub), Mathias Ankerstjerne (Roskilde Roklub), Holstebro drengene Søren Madsen, Mikkel Taulbjerg, Frederik Geertsen Lund, Oliver Schiltknecht, Casper Lindballe Pedersen, Tobias Bork Kristensen og styrmand Andreas Hunskjær (Holstebro Roklub) endte med at ro 1000m fremfor de planlagte 2000m da regattakomiteen kortede distancerne ned grundet dårligt vand.
Drengene roede, trods det udfordrende vand, et flot løb og vandt overlegent over Norges Roforbund.