wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark høstede endnu to kvalifikationspladser til OL i W2- og M2- på en fantastisk dag for dansk roning

W2-:
Der var stor spænding om Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen har haft den fornødne tid til at forberede sig på OL-kvalifikationen før dagens finale. Efter de første 500 meter lå de på fjerdepladsen, men på de efterfølgende 1000 meter roede de i bedste tid, og tog et ordentligt kvantespring mod OL-kvalifikationen. Det var kun Rusland, der kunne svare igen på danskernes malende tempo, og på de sidste 250 meter var det reelt kun uheld, der kunne have fravristet danskerne billetten til Tokyo. Fie og Lærke sluttede på andenpladsen 0,75 sek. efter Rusland.

Bagefter sagde pigerne: ”Det føles helt vildt, det er gået så hurtigt. Vi har skullet give hinanden tid og plads og har skullet ændre os på nogle ting i forhold til før. Vi har arbejdet på det og skal arbejde videre på det. Vi er slet ikke der, hvor vi skal være for at vi ror rigtig stærkt, så vi kan udvikle os meget endnu. Det bliver en spændende proces.

LW2x:
Det blev lige ved og næsten for Mathilde Persson og Marie Mørch i søndagens semifinale. Mindst en tredjeplads var kravet for at komme i finalen, og det evnede pigerne ikke på dagen. Pigerne sled lidt med at finde rytmen i dag og over midterstykket roede de i femtebedste tid. En flot spurt rykkede dem op på fjerdepladsen, men på det tidspunkt var de første tre pladser allerede afgjort. Ærgerligt, men pigerne skal have ros for den fantastiske udvikling, de har haft.

Bagefter sagde Mathilde Persson. ”I dag var ikke vores bedste løb. Teknikken haltede en smule, men vi gjorde, hvad vi kunne for at få det hele til at hænge sammen over banen. Marie er virkelig en fantastisk roer, og jeg er ekstremt stolt over hende. Lige nu er vi skuffede og fælder en tåre, men om nogle timer er vi meget stolte over vores udvikling det sidste halve år. Det har været ekstremt fedt at kunne være med i et så tæt felt.”

M2-:
Joachim Sutton og Frederic Vystavel har set skarpe ud i Luzern. Der er ingen tvivl om, at drengene havde fundet noget fart på træningslejren i Portugal og allerede lørdag gav de løfter om, at der måske var noget stort i vente, da de vandt indledende løb. Alligevel kom det formentlig som en overraskelse for de fleste, at danskerne søndag roede sig komfortabelt i finalen (med en andenplads i semifinalen) og ret sensationelt kunne indkassere billetten til OL gennem en andenplads i finalen. Vanvittigt imponerende!

”Vi har ikke villet snakke OL fordi vi ikke ville miste fokus, men nu er vi kvalificeret og skal lige hjem på hotelværelset for at sunde os lidt og prøve at forstå, hvad det er vi har opnået. Vi har virkelig arbejdet hårdt for det og at vi nu får mulighed for at forlænge samarbejdet frem mod OL er helt perfekt. Det er næsten ikke at tro på, at drømmen er gået opfyldelse”, sagde de to drenge efter triumfen.

LM2x:
Tre både ville gå videre til finalen fra herrernes semifinale i letvægtsdobbeltsculler og det krav formåede Emil Espensen og Oscar Petersen ikke at indfri. De kæmpede bravt ned over banen, men ind til 1500 meter roede de i fjerdebedste tid og selv en meget flot spurt (hvor de roede i bedste tid) var ikke nok til at skubbe dem ind iblandt den trio, der kvalificerede sig til finalen. Tjekkiet, Frankrig og Schweiz skilte sig relativt tidligt ud og sad på flæsket i det meste af dagens semifinale, hvor Danmark såvel som England og Rusland desværre trak sorteper. Danskerne har kæmpet fantastisk og arbejdet forbilledligt i træningslejrene. Desværre var det ikke nok til at indkassere billetten til OL.