wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Med to guldmedaljer fik Danmark en forrygende afslutning på World Cuppen i Poznan, hvilket giver store forhåbninger hen i mod VM.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(W4-)
Danmark fik en helt forrygende start på søndagens A-finaler, da Lærke Berg Rasmussen (DSR), Frida Sanggaard Nielsen (Bagsværd), Ida Gørtz Jacobsen (Bagsværd) og Christina Juhl Johansen (DSR) vandt guld ved at besætte førstepladsen foran Kina og Australien. Pigerne startede som lyn og torden og lå ved 500 meter mærket 0,95 sek. foran Kina. Kineserne fik dog roet ind på de danske piger og ved 1500 meter lå Kina i front. De danske piger var dog i stand til at svare flot igen i slutfasen og sikrede sig dermed guldet. “Flot, flot roning. Det var fire vindere, der roede løbet i dag. De viste kæmpe mentalt overskud i et tæt og udfordrende løb. De holdt hovedet koldt og svarede brutalt igen, når Australien eller Kina angreb. De holdt taktikken til punkt og prikke og eksekverede den på smukkeste vis”, sagde træner Mads Haubro efter ræset.

(LM2x)
Det blev ikke den afslutning på World Cuppen som Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby) havde drømt om. Parret var ellers ganske glimrende med i løbets første halvdel, hvor man efter 1000 meter indtog tredjepladsen 2, 29 sek. efter den førende tyske båd. Men i løbets sidste halvdel var kræfterne sluppet op, og parret sluttede på 6.pladsen. Efter løbet sagde træner Jens Vilhelmsen: ”Emil og Alexander kommer udmærket afsted, men rytmen bliver lidt for tung og udynamisk på midterstykket. Og det gør det selvfølgelig hårdt for dem, hvilket også viser sig i den afsluttende del af løbet. Vi har en del arbejde foran os, vi er ikke tilfredse med at placere os i feltet, som vi gør i øjeblikket.

(W1x)
Fie Udby Erichsen (KVIK) havde generelt vist rigtig lovende takter i indledende løb og i semifinalen, og derfor var håbet også lysegrønt for, at hun kunne spille en rolle i medaljekampen i dag. Men det ønske kom desværre ikke til at holde stik. Hun rundede ganske vist 500 meter mærket i bedste tid, men derefter faldt hun tilbage og kom ikke med, da to af medaljetagerne Emma Twigg og Magdalena Lobnig rykkede på midterstykket. (Canadas Carling Zeeman sluttede som treer.) ”Det var ikke Fies dag i dag. Vi slås stadigvæk med at få teknikken til at sidde fast og det lykkedes ikke i dag”, sagde træner Mads Haubroe efter dagens ræs. ”Vi må hjem og træne lidt mere og gøre os klar til næste World Cup.”

(M1x)
Sverri S. Nielsen (DSR) satte punktum for den danske deltagelse ved World Cup i Poznan, da han demonstrerede styrke, blændende teknik og mentalt overskud i A-finalen, hvor han sejrede i overlegen stil 2,14 sek. foran Hvideruslands Pilip Pavukou og 2,83 sek, foran Cubas Angel Fournier Rodriguez. Det var det største resultat for tung dansk herreroning siden Martin Haldbo og Lars Christensen vandt guld i M2x ved VM i Tampere (FIN) i 1995. “Jeg fulgte egentlig bare den samme opskrift som de tidligere løb hernede, hvor jeg gik ud og satte de andre under pres med det samme. Jeg var egentlig overrasket over hvor let det gik henover midterstykket og hvor meget overskud jeg havde. Jeg ville ikke presse alt for meget på, men jeg kunne se, at hver gang, jeg rykkede, så skabte jeg afstand ned til konkurrenterne”, sagde Sverri efter triumfen.