wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
18 danske U19 roere er klar til at forsvare de danske farver ved U19 VM i Račice

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]
Billeder: Svend Aage Nielsen

U19 VM har fortsat vokseværk, så i år er der deltagelse fra 59 nationer og over 750 roere skal på vandet ved mesterskaberne, som er dette års højdepunkt for juniorroerne.

I år stiller Danmark til start i fem bådtyper ved U19 VM, nemlig, JW4-, JW4x, JW2x, JM4- og JM4x, og her kan du se hvem der sidder i de forskellige både.

U19 roerne havde dette års internationale debut i slutningen af maj måned, hvor der blev afholdt U19 EM. Siden da er der blevet ændret minimalt i bådkonstellationerne, for JW2x og JW4x, mens de resterende både stiller til start som ved U19 EM.

Ved forårets mesterskaber roede JW4- en bronzemedalje hjem og JM4x en fjerdeplads, og om de kan opnå ligeledes flotte resultater i Račice vil tiden vise, for her er konkurrencen noget hårdere.

God optakt

Det er ungdomslandstræner Nils Henrik Stene som er mandskabsleder for den danske landsholdstrup og han fortæller om en trup er der klar til opgaven, oven på en god optakt forud for mesterskaberne:

”Roerne har haft en rigtig fin optakt til mesterskaberne. De fire af bådene har været i træningslejr i Mölln, og den femte båd har også været på besøg dernede. Så det er fem både, som er ved at være klar, og glæder til at komme i gang i morgen. Alle mandskaberne ser fornuftige ud og jeg håber selvfølgelig der er et par af bådene som kan gøre sig gældende hernede, men niveauet hos de andre lande er højt.”

Roere og trænere rejste til Tjekkiet mandag, og er kommet frem uden problemer. De bor 30km fra banen, og vejrudsigten for de kommende dage lover stille vejr, hvilket forhåbentlig holder, så roerne har gode forhold på vandet.

Officielt begynder U19 VM i dag, onsdag, men først torsdag skal de danske både på vandet og ro indledende løb.

JW4- ror kl. 10.10

JM4- ror kl. 10.25

JW4x ror kl. 10.40

JM4x ror kl. 11.05

JW2x ror kl. 11.15