wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
14 dameroere samarbejder i øjeblikket om at blive klar til OL-kval til maj

Af Bianca Toftebjerg, [email protected] | Billeder og video: Sára Maria Johansen

I øjeblikket er der en slags ’alle mand på dæk’-stemning i elitelagene i dansk roning. Der afsøges muligheder og konstellationer, der trænes effektivt, målrettet og meget. Det altoverskyggende mål er OL, og alt er åbent og intet endeligt før sidst på eftermiddagen d. 21. maj, hvor det sidste løb ved årets Final Olympic and Paralympic Qualification Regatta er over målstregen.

Et af de steder, hvor der trænes, drømmes og arbejdes på at blive klar til netop dén regatta, er i den damegruppe som DRC og KCK-træner Frederik Taulbjerg har etableret i et otterprojekt. Gruppen består af 14 damer, fra alle lag, lige fra førsteårs U23-roere til rutinerede damer, der i flere år har været en del af DRC og landsholdet.

De seneste to uger har gruppen, og deres træner været i Frankrig, sammen med en stor gruppe andre danske roere. Det er årets anden træningslejr og lige om hjørnet, venter fastsættelsen af yderligere fire roere i otterens grundstamme fortæller Frederik Taulbjerg:

”På vores første træningslejr i januar, satte vi en grundstamme på fire, som hjalp med at skabe kultur og fundament i gruppen. Nu skal grundstammen udvides med yderligere fire, så vi efter denne træningslejr har en fuld grundstamme i projektet. Men alle bliver i gruppen, for det jeg lægger meget vægt på er, at selvom man bliver sorteret fra, så er man stadig en del af gruppen og skal træne med gruppen i hverdagen.”

Søvnløse nætter vendt til arbejdsro

At der ikke er mange penge i at være eliteroer i Danmark, er en dårligt holdt hemmelighed. Så at få økonomien omkring gruppens planer og drømme til at hænge sammen, var noget som gav Frederik Taulbjerg rigeligt at tænke over. Indtil en januardag, hvor sportschef Thor Juul Kristensen havde et, for dameotter-gruppen og deres træner, meget givtigt møde fortæller sidstnævnte:

”Vi er så heldige, at vi har fået nogle penge af en privat, anonym sponsor, som har ønsket at støtte dameotterprojektet, så vi kan komme på træningslejr og skabe en god sæson for gruppen. Det har givet os nogle gode betingelser at arbejde under, ikke satsningsbådsbetingelser, men vi kan komme afsted på træningslejr og afsted til konkurrencer uden at det bliver en kæmpe belastning for roernes klubber.”

Fortæller han og fortsætter:

”Det giver os alle en arbejdsro, specielt fordi vi nu kan gøre de ting, som vi har snakket om i gruppen, at vi gerne vil. Det er fedt vi får muligheden for at komme på de træningslejre, som roerne selv har ønsket at komme på, for at få mere træning sammen og ro til at arbejde. Roerne i min gruppe er ikke roere på fuldtid, de skal også gå i skole eller på arbejde, for at de kan få økonomien til at løbe rundt. Derfor giver en træningslejr også meget, fordi de får opbygget en bedre gruppefølelse og får udviklet sig sammen som hold.”

Efter planen kommer vi første gang til at kunne følge den danske dameotter ved World Cup I i Varese, ITA, d. 12.-14. april. Og forhåbentlig igen til Final Olympic and Paralympic Qualification Regatta i Lucerne, SUI, til maj.