wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Danmark fik lørdag sin første medalje ved VM, da Lærke Berg Rasmussen, Christina Juhl Johansen, Frida Sanggaard Nielsen og Ida Gørtz Jacobsen vandt bronze efter Australien og Holland i W4-på en dag, hvor yderlige fire danske både var i aktion

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

(W4-)
Danmark kom fint fra start og lå på andenpladsen efter 500 meter 0,53 sek. efter australierne, der hurtigt udbyggede deres føring. Holland gik forbi danskerne ved 1000 meter mærket, men på det tidspunkt var den førende trio også på vej til at skille sig afgørende fra resten af feltet med Polen, Rumænien og USA halsende efter. Og pigerne viste de havde is i maven ved at holde fat i den flotte tredjeplads i slutfasen. Efter den flotte triumf sagde træner Mads Haubro: ”De roede skidegodt i dag. Vi har haft problemer med at finde den samme rytme som før Frida fik ondt i ryggen. Hun var uden for båden i ti-tolv dage. Og da hun kommer tilbage, rammer vi den ret godt, men så stille og roligt, der forsvinder den lidt for os med lige at være helt præcis og helt samtidig. Og det har vi også kæmpet med efter at vi kom til Linz. Det første løb, som vi lavede herned var ikke specielt godt, det næste løb, som var semifinalen var langt bedre, Og det sidste løb, finalen, var langt det bedste, så det var det rigtige tidspunkt at gøre det på.”

(LM2x)
Træner Jens Vilhelmsen sagde efter letvægtsdobbeltscullerens løb (hvor Emil Espensen og Alexander Modest blev nr.5) at parret havde ”fået frie tøjle til til selv at definere, hvordan de ville ro deres løb, og at de gerne ville ud og ligge i front fordi det lå til deres natur”. Som sagt, så gjort. Emil og Alexander lagde stærkt ud, og lå nr. 1 efter halvdelen af distancen. Med 500 meter igen var de faldet ned på andenpladsen og til sidst var den danske tank så fysisk og mentalt tømt, at de faldt ned på femtepladsen. ”Løbene i LM2x hernede har været utroligt kompetente, og man ligger hele tiden på en hårdfin grænse. Måske bliver de lidt for ivrige i deres iver over efter at lægge afstand til feltet. Det kommer til at koste, og de løber tør for kræfter til sidst. Men resultatet er ikke udtryk for manglende kampvilje. De kæmper med alt det, de har i dag”, sagde Jens Vilhelmsen.

(M2-)
Ifølge træner Jens Vilhelmsen skulle Bastian Secher bruge dagens C-finale til at vise, at der er gode fremtidsperspektiver i deres partnerskab og det syntes Vilhelmsen også at de fik vist til fulde i lørdagens ræs, hvor det danske par endte på en 3.plads. Danskerne fik ellers ikke den allerbedste start, hvor de lå på 4.pladsen efter de første 500 meter, men op til 1500 meter mærket fik de sat så meget fart i båden at de rykkede op på andenpladsen før den polske båd med en meget flot finish henviste danskerne til tredjepladsen i slutfasen. ”Joachim og Bastian satte et godt løb sammen i dag. De formår at holde fast i takterne fra fredag, og lige ligge en smule oven i. Særligt henover de midterste 1000 meter er de ved at opbygge en god tillid til hinanden og de tør gå helt over grænsen”, sagde Jens Vilhelmsen bagefter.

(W2-)
Nina Hollensen og Trine Dahl Pedersen fik ikke sat det sidste aftryk på VM i Linz, som de havde håbet på lørdag. Parret sluttede på femtepladsen i A-finalen, lidt over otte sekunder fra de ukrainske vindere, og skuffelsen var naturligvis stor hos det danske par. Tre fjerdedele af vejen lå parret på sjettepladsen i C-finalen, hvor de ikke formåede at vise lidt af den form, som de havde vist i C/D-semifinalen og derfor var det også en skuffet træner Henrik Mortensen, der skulle gøre status efter løbet. ”Der er ingen tvivl om, at deres bedste løb hernede var C/D-semifinalen, hvor de fik vist glimt af deres potentiale. Deres løb bliver for tit for kontrollerede, jeg savner noget vildskab, og det er helt sikkert en af de ting, som vi skal forsøge at få bragt ind i båden”, sagde Henrik Mortensen.

(M4-)
Frank Steffensen, Frederic Vystavel, Tøger Berg Rasmussen og Tobias Kempf satte punktum for VM i Linz ved a besætte fjerdepladsen i C-finalen. Den danske kvartet fik naturligvis en mental mavepuster, da OL-kvalifikationen kiksede og man ikke fik roet sig i semifinalen. Og derefter har Frank Steffensen kæmpet med en blokade i ryggen, som vanskeliggjorde kvartettens forberedelser mod C-finalen. I dagens ræs formåede danskerne ikke at komme med, da toget gik i løbets indledende fase. De lå nr. 5 fra start til 1500 meter, men takket være en rigtig flot slutspurt fik man roet sig op på fjerdepladsen. Bagefter sagde træner Thomas Poulsen ”De ramte det samme niveau, som i de andre løb, de har roet hernede. Men ikke helt det niveau, som de har vist tidligere. Dog syntes de, at dette løb var lidt bedre end de andre.”