wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Den en flotte præstation afløste den anden, da Danmark sikrede fire A-finale billetter til søndag i tillæg til den som W4- havde sikret allerede fredag.

W1x:
Fie Udby Erichsen (KVIK) var i semifinalen bl.a kommet op i mod sin gamle tjekkiske rival Mirka Knapkova, der henviste Fie til sølvmedaljen ved OL i 2012 i London. I dag var det også Knapkova, der løb med hæderen foran Irlands Sanita Puspure, men Fie kom efter at have ført løbet komfortabelt ind på tredjepladsen, hvilket var nok til at sikre EM-finalen billetten. Efter løbet var træner Mads Haubro også godt tilfreds. ”Vi havde aftalt, at Fie skulle lettest muligt i finalen og den plan lykkedes. Vi havde også aftalt, at hun skulle fokusere mere på, hvordan benene blev brugt og den opgave klarede hun også fint ind til hun valgte at slippe føringen. Alt i alt har hun flyttet sig godt på de to løb, som hun haft hernede.”

W2x:
Der skulle i den grad tankes moral, da Mette Dyrlund (DSR) og Luise Lund Hansen (KVIK) i dag efter to sidstepladser i indledende løb og opsamling skulle ro C-finale. Det var ikke nogen nem opgave for over for dem stod Schweiz, der var gået glip af en plads i semifinalen med blot 0,09 sek. Men danskerne syntes at have styr på opgaven fra start til slut og kunne bagefter glæde sig over at troen på egne bedrifter var vendt tilbage til pigerne. “Fra i går til i dag var der markant fremgang, og nu har vi fået mod på at skulle ned og vise formatet i Ratzeburg. Man skal vænne sig til følelsen af at ligge i et EM-felt, og vi tager hjem med masser af værdifuld erfaring”, sagde pigerne efter ræset.

LW1x:
Mathilde Persson fik ikke den start, som hun havde håbet på ved EM, da hun sluttede på fjerdepladsen i sit indledende heat. Men ved lørdagens opsamling fik hun vist noget af det potentiale, som hun har vist igennem den daglige træning hjemme på Bagsværd Sø, og der er bestemt håb om at der er langt mere i vente fra Bagsværd-roeren. I dagens løb sluttede hun på andenpladsen efter Tyskland, og det var nok til at give hende billetten til A-finalen. Bagefter var Mathilde også godt tilfreds med præstationen. “Ligesom i går var jeg også i dag meget nervøs, men jeg prøvede bare at give los også selv om jeg syrede lidt til i dag efter 1200 meter. Men jeg prøvede hele tiden at slappe af, og i dag lykkedes det meget godt”, sagde Mathilde efter ræset.

M1x:
Sverri S.Nielsen havde lørdag en hård dag foran sig, hvor han skulle ro både kvartfinale og semifinale, hvis alt gik efter planen…og det gjorde den. Den brølstærke færing havde ikke de store problemer med at sikre sig videre adgang til semifinalen, da han besatte andenpladsen i kvartfinalen. Og i semifinalen styrede han i store dele løbet oppe i mod så stærke roere som Oliver Zeidler og Odrej Synek, som Sverri klinede sig ind i mellem på andenpladsen, hvilket udløste en A-finale billet. Bagefter var træner Thomas Poulsen ovenud tilfreds med, hvad han havde set. ”Han ramte den lige i røven i dag. Han fandt noget fart og noget teknik, som han ikke har prøvet før. Han fandt en rytme, som han har ledt efter og tingene faldt på plads for ham i en grad, som han ikke har prøvet før”, sagde en meget tilfreds Thomas Poulsen.

LW2x:
På forhånd havde Juliane Elander Rasmussen tilkendegivet, at det var ”tough bitches”, som hende og Christina Pultz skulle op i mod i semifinalen i den konkurrencemættede bådklasse. Og det skulle desværre vise sig, at blive akkurat lige så svært, som de to danskere på forhånd havde regnet med. Danskerne kom ikke med, da toget gik lige fra start, og allerede efter 500 meter havde den førende schweiziske båd lagt kraftig afstand (5, 33 sek.) ned til de to piger fra Odder. Juliane og Christina formåede ikke at få roet sig tilbage i løbet oppe i mod så stærke nationer som Schweiz, Italien, Rumænien og Holland og danskerne skal i stedet søndag tanke moral i B-finalen.

LM2x:
Den femte danske A-finaleplads blev sikret, da Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby), efter et flot ræs sikrede sig en af de tre finale-billetter, der stod på spil lørdag. Danskerne skilte sig hurtig ud fra resten af feltet med Belgien og Italien, og danskerne kunne sikre sig en endog meget komfortabel tredjeplads foran Polen. ”Det var skidegodt i dag, også selv om der var plads til forbedringer”, sagde træner Jens Vilhelmsen efter ræset. Vi havde en målsætning om at komme i A-finalen ved EM og det var dejligt vi kunne hold den. Drengene kan gå helt frit ind til finalen i morgen, så forvent, at der bliver lagt fra land!”, sagde Jens Vilhelmsen afslutningsvis.