wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Alle fire danske både i Luzern går videre til tirsdagens finaler

Af DRC Pressechef, Svend Bertil Frandsen

Der er lagt op til en fuldstændig fantastisk tirsdag ved OL-kvalifikationen i Luzern efter at Danmarks tre både mandag på en dag, hvor temperaturen var faldet ti grader, sikrede sig tre heatsejre efter hinanden. Dermed har Danmark ikke færre end alle fire både, der har deltaget i Luzern, med i finalerne der roes tirsdag.

W1x:
Med hviderusseren Ekaterina Karsten på banen ved siden af og to forholdsvis ukendte størrelser i englænderen Mathilda Hodgskins-Byrne og ukraineren Nataliya Dovgodko i samme heat, var spændingen før Fie Udby Erichsens (KVIK) semifinale nærmest uudholdelig. Men ”dieselmotoren fra Hobro” viste fra start, at hun havde fuldstændig styr på sagerne. Fie rundede de første 500 meter i tiden 1:49:91, 0,73 sek. foran Karsten, men øgede så støt sin dominans ved 1000 meter mærket, hvor hun havde udbygget sin føring til 2,21 sek. Og med flere længders forspring i slutfasen, kunne Fie triumferende se tilbage på Karsten og Dovgodko, der slet ikke kunne følge i danskerens kølvand på noget tidspunkt af løbet. ”I am back”, som Fie sagde efter løbet. Håbet er lyserødt før finalen i morgen, hvor fire både sniger sig med til OL.

Samlet resultat:
1) Fie Udby Erichsen, 7:37:09
2) Hviderusland, 4,80 sek. efter
3) Ukraine, 5.09 sek. efter

M1x:
Blot få minutter efter Fie´s triumf, var det det Sverri S.Nielsens (DSR) tur til at vise formatet. Den færøske kæmpe er gennemgået en fantastisk mental udvikling i denne sæson, og det blev endnu en gang understreget, da han tilegnede sig sin anden heatsejr ved denne OL-kvalifikation. Sverri fik også en fin, fin start, da han allerede efter 500 meter lagde sig på andenpladsen efter tyskeren Phillipp Syring. Men allerede ved 1000 meter mærket var Sverri gået forbi tyskeren, der sammen med finnen Robert Ven og schweizeren Markus Kessler blot kunne se færingen øge afstanden. Med 500 meter igen havde Sverri således et forspring på 1,69 sek. til Ven og selvom Sverri blot roede de sidste 500 meter i tredjebedste tid, var der der aldrig tvivl om den danske sejr.

Samlet resultat:
1) Sverri S. Nielsen, 7:03:18
2) Tyskland, 0,75 sek. efter
3) Finland, 1,50 sek. efter

LM2x:
Der blev kommunikeret vildt og inderligt i den spanske båd med Peter Galambos og Daniel Matyasovszki for at følge med Mads Rasmussen(DSR)/Rasmus Quist (DSR) i semifinalen. Men selv om det var tæt på, kunne hverken spanierne på andenpladsen eller portugiserne på tredjepladsen forhindre Mads og Rasmus i at tage en fantastisk flot sejr, og dermed sikre billetten til finalen. Danskerne, der bagefter tilkendegav, at det ikke helt havde spillet i båden, tilbagelagde de første 500 meter i tiden 1:35:96, der var godt nok til at indtage andenpladsen efter netop spanierne. Men ved 1500 meter mærket havde Mads og Rasmus sneget sig op på førstepladsen med en margen på 0, 32 sek. til spanierne. Og selv om spanierne kom tættere på i slutfasen, måtte de opgive helt at fange danskerne, som nu kan se frem til en meget spændende finale tirsdag.

Samlet resultat:
1) Mads Rasmussen/Rasmus Quist, 6:35:07
2) Spanien, 0.19 sek. efter
3) Portugal, 1,28 sek. efter