wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
De første to dage af U23 VM er nu gået, og alle danske både har været på vandet og resultaterne ligger i begge ender af skalaen

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Stille vejr og nogenlunde roligt vand, har præget de to første dage ved U23 VM hvor de danske både har roet indledende og opsamlingsheats. Onsdag var første dag med løb, og dermed indledende heats, hvor Danmark havde syv både til start. Og allerede efter første dag, er den første danske A-finaleplads sikret.

Ungdomslandstræner Nils Henrik Stene beretter om et U23 VM som allerede har givet stof til eftertanke hos flere roere og trænere, da niveauet i Poznan er højt:

”Det starter ikke helt som man kunne have ønsket, og rigtig mange af de danske både har det svært. Vi ligger i den bagerste ende i de fleste heats, og naturligvis er tankerne allerede begyndt at dreje sig om, hvad vi skal gøre anderledes – både hos roere og trænere.”

Ungdomslandstræneren fortsætter, og fortæller:

”De fleste er lidt overraskede over det høje niveau, de andre lande har. Og jeg tror der er mange som erfarer noget i de her dage, og så er det jo gode lærepenge. Men jeg synes, at vi ror nogle ok opsamlingsløb, og så er der god fart i flere af vores store både hernede.”

Onsdagens indledende heats

Første danske båd i aktion ved dette års U23 VM var BM4+ med Aksel Dybdahl Poulsen (Københavns Roklub), Esben Søvndal (DSR), Malte Rusbjerg (Odense Roklub), Jonathan Nielsen (Holstebro Roklub) og styrmand Andreas Møller Hunskjær (Holstebro Roklub) som sluttede på en sidsteplads og dermed har roet opsamling i dag, torsdag.

Også BLM1x med Cody Andersen (Ægir) sluttede sidst i feltet, og har derfor også været på vandet torsdag i et opsamlingsløb.

I et løb hvor kun første båd over målstregen gik direkte videre til A-finalen, sluttede BLW4x med Anne Katrine Kiilsgaard (DSR), Line Katrine Olsen (Odense Roklub), Nanna Bo Christensen (Holstebro Roklub) og Ida Olivia Langkjær (Bagsværd Roklub) ligeledes på en sidsteplads og har torsdag også roet opsamling.

I BLM4x er resultatet et ganske andet, selvom Spanien i en stor del af løbet havde føringen, så svarede den danske båd igen og kom først over målstregen med god længde ned til nummer to. Dermed viser Jens Graudal (Bagsværd Roklub), Jonas Lund (Roklubben Furesø), Christian Hagemann (Lyngby Roklub) og Frederik Taulbjerg (Holstebro Roklub) at de stadig er en farlig god kombination og går direkte i A-finalen som de skal ro på lørdag kl. 16.50.

Her er ungdomslandstræner Nils Henrik Stene glad for, at herrerne fortsætter den gode roning, som vi så fra dem tidligere på sommeren i Luzern, ved World Cup 3 hvor de sikrede en sølvmedalje.

BM1x med Emil Lenzig (Lyngby Roklub) tog fjerdepladsen i sit indledende løb, og går som den sidste i sit heat videre til kvartfinalerne, som han skal ro kl. 09.50 fredag.

I et løb hvor Rumænien tidligt tog føringen, og dermed lod Danmark og Litauen kæmpe om andenpladsen, lykkes det besætningen på BM4-, Sebastian Bache (Københavns Roklub), Aske Petersen (Holstebro Roklub), Bastian Secher (Roskilde Roklub) og Magnus Zier Quist Rathenborg (Holstebro Roklub) at komme over målstregen som nummer to. Dermed er de videre og skal ro semifinale A/B.

Torsdagens indledende heats

Torsdag var første danske båd i aktion BW2x med Mia Rützou (Odense Roklub) og Mette Køchs (Aarhus Roklub). Damerne slutter sidst i deres løb, og skal dermed på vandet i et opsamlingsløb fredag kl. 10.05.

BW1x med Emilie Jersild (Bagsværd Roklub) sluttede næstsidst og har dermed også et opsamlingsløb der skal klares. Dette kl. 09.35 fredag.

BW4- med Ida Birkjær Petersen (Holstebro Roklub), Astrid Steensberg (DSR), Marta Kempf (Odense Roklub) og Julie Holst Poulsen (Odder Roklub) slutter som nummer fire i deres løb, og skal dermed også en tur i opsamling fredag kl. 11.00.

Det samme gør sig gældende for BLW2x med Olivia Meinert Cardel (Bagsværd Roklub) og Marie Mørch (Bagsværd Roklub) og BM4x med Oscar Mazza (Odense Roklub), Mathias Heldbo (DSR), Oliver Tolstrup Christensen (Roskilde Roklub) og Niels Frederiksen (Bagsværd Roklub).

BLW2x ror opsamling fredag kl. 11.15 mens BM4x ror deres opsamlingsløb fredag kl. 11.45.

Torsdagens opsamlingsløb

Første danske båd i opsamlingsløb, er BM4+, som slutter på femtepladsen i deres løb. Det udløser en B-finaleplads til herrerne, som de skal ro lørdag kl. 15.00.

Anden danske båd i opsamlingsløb torsdag er BLM1x med Cody Andersen (Ægir). Her kommer Danmark over målstregen som nummer fem, hvilket betyder at vi lige netop misser kvartfinalerne og dermed skal ro E-finale kl. 09.30 lørdag.

Sidste danske båd i aktion torsdag var BLW4x, som slutter sidst i deres løb og desværre lige misser en A-finaleplads. Derfor skal damerne ro B-finale kl. 15.05 lørdag.

Under mesterskaberne kan du finde livestreaming af alle løb, streamen kan findes på Facebook-siden World Rowing Under 23.

Husk at du også kan følge Dansk Roning på Instagram.