wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Roklubben Stevns kan godt være stolte af deres afvikling af Coastal DM 2018

Af Ole Søgaard

I den forgangne weekend lagde Roklubben Stevns værtskab til Danish Open Coastal Rowing 2018. Alt i alt en rigtig veludført regatta, med over 50 tilmeldte hold fordelt på de 3 coastal-bådtyper, 3 aldersgrupper og herre, dame og mix hold.

Vejret viste sig fra sin bedste side, og det var for en sjælden gangs skyld ikke at foretrække. For coastalroere, der søger udfordringerne og uforudsigeligheden i store bølger, var det flade vand den eneste at sætte en finger at sætte på ved Danish Open Coastal Rowing.

Der blev konkurreret på 6000 m. En bane på 3000 m, startende med en lang lige strækning langs med kysten, der herefter flettede sig ind og ud mellem bøjer hele vejen tilbage til udgangspunktet, skulle gennemføres to gange. Til at åbne regattaen var Stevns egen borgmester, Anette Mortensen.

God vand for kaproerne
Første løb var kombineret mellem herrernes senior klasse og herrernes 50+ klasse. I den åbne klasse nød, den kaproningserfarne Mark Hartsteen fra DSR rigtig godt af det flade vand, og vandt sin klasse 6 sekunder foran Aleksander Hansen fra Kalundborg. I 50+ klassen var det Jonathan Wright fra Helsingborg Roklub, der løb med sejren foran Jacob Sørensen fra KVIK.

Herefter var det damernes 2xc, både den senior A klasse og 50+ klassen. Det var et tæt løb det meste af vejen i kvindernes senior A løb mellem Helsingborg Roklub og DSR. I sidste ende var det Mette Dyrlund Petersen, der med sin svenske makker Maria Pelvén, som løb afsted med sejren. Skovshoved Roklub, var det eneste hold i 50+ klassen, og vandt derfor, men sluttede også som nummer 7 sammenlagt.

I herrernes 4xc var 3 mandskaber stillet til start, 2 hold fra Aalborg Roklub og et fra Helsingborg. Her styrede styrdame Mette Karer sikkert de 4 herre fra Aalborgs førstehold til sejr, med god afstand til Helsingborg roerne og det anden Aalborg hold.

Om eftermiddagen var der klubopgør. Det vil sige 4 U15 hold, alle fra Roklubben Stevns stillede til start, 2 drenge i 1xc og 2 mixhold i 2xc. Af de 4 hold var det Jakob Iversen der var suverænt hurtigst, med et minut til den anden 1xc og 42 s til den hurtigste mix 2xc. Af de to mix hold var det Isabella Bache og August Riis Poulsen, der løb med sejren.

Regattaen blev afsluttet med kvindernes 4xc. Her løb Roforeningen KVIK med en sikker sejr foran naboklubben DSR.

Vi takker for en rigtig god regatta på Rødvig havn!