wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Lørdag d. 2 september åbner Horsens Roklub dørene for det årlige Danish Open Coastal Rowing 2017

Tekst og billeder af Peter Froskov, DFfR Roaktivitetsudvalget,

Alle ingredienserne til en vellykket coastal-regatta er til stede, når DFfR og Horsens Roklub lørdag den 2. september afholder Danish Open Coastal Rowing 2017 – det 5. uformelle danmarksmesterskab i coastalroning – ud for Langelinie i Horsens Fjord.

Der har i år været en meget positiv udvikling i aktivitet og fokus på træning og konkurrence i coastalbåde. Begyndende med et DFfR coastalseminar med fokus på træning i København i maj, coastalløb i Kolding og København som del af Langdistanceturneringen – og et meget velbesøgt og vellykket første ’Nordsjællands Coastal Regatta’ i Humlebæk i august.

Danish Open Coastal Rowing fungerer også som ”udtagelsesregatta” for de mandskaber, der vil deltage i World Rowing Coastal Championship 2017 (coastal VM for klubhold), som i år finder sted på Geneve søen i Thonon i Frankrig den 13.-15. oktober.

Så der er lagt op til, at dette års Danish Open Coastal Rowing kan blive endnu større og endnu mere spændende, end de foregående år, når Horsens Roklub tager imod danske og udenlandske coastalroere til coastalregatta på Horsens Fjord.

Carl Johan, som er en del af arrangørgruppen og har trænet målrettet frem mod regattaen med henblik på at forsvare sin guldmedalje i 50+ klassen, håber på mange deltagere og god konkurrence til Danish Open Coastal Rowing. Billede af: Ria Hessler

Arrangørgruppen har lagt sig i selen for at skabe nogle fantastiske rammer for de roere og tilskuere, som kommer til Horsens. Og selv om de aldrig før har arrangeret en coastalregatta, så glæder arrangørerne sig meget til regattaen, og går til planlægningen med gejst og forventningsfuld pionerånd. De har lagt en spændende og udfordrende bane tæt ud for Langelinieanlægget, således at tilskuerne kan følge bådene, når de konkurrerer på en 3000 meter lang bane, der skal passeres 2 gange.

Til coastalregattaer kan alle få noget ud af at deltage. Om du er vant til konkurrence på coastalbanerne eller ej – så er der mulighed for spændende og udfordrende oplevelser for alle. Og der er altid en helt særlig stemning og gejst, når coastalroere mødes – på tværs af alder, styrke og erfaring.

Rosportens selskab Eurow ApS, som er en stor leverandør af både, årer og redningsveste til danske roere og roklubber, er igen i år hovedsponsor for Danish Open Coastal Rowing. Herudover støtter organisationen Insero Horsens arrangementet.
Du kan tilmelde dig via. linket til højre.