wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Landsholdets allerinderste kerne af dameroere samarbejder og støtter hinanden i jagten på målet

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Der er fuld fokus på målet – at blive klar til Final Olympic and Paralympic Qualification i Lucerne d. 19.-21. maj i den damegruppe på landsholdet, som Mads Haubro er cheftræner for. De seks damer, som udgør den allerinderste kerne i gruppen, er fortsat for W2- Fie Udby (KVIK) og Lærke Berg Rasmussen (DSR), og for W4- Astrid Steensberg (DSR), Frida Sanggaard (Bagsværd), Marie Johannesen (Roskilde) og Julie Poulsen (Odder) og alle træner målrettet for, forhåbentlig at kunne sikre pladser ved OL senere på sommeren.

God harmoni i damegruppen

De seks damer jagter samme mål, og selvom der hen over vinteren har været sygdom i forskellige former, så går det godt fortæller cheftræner Mads Haubro:

”Generelt går det godt i gruppen, både i forhold til humøret og det mentale. De går konstruktivt til deres træning og er positive, glade og gode til at hjælpe hinanden på tværs af både og centeret. W2- har været udfordret af sygdom hen over vinteren, hvor Lærke og Fie begge har været ramt. Men nu er de begge tilbage på 100%, det går godt fremad med dem – og det begynder at spille godt i båden, men vi har også noget vi skal hente. Som vi for alvor tog hul på, på træningslejren i Portugal. W4- havde også en god træningslejr, de har været lidt ramt af sygdom i vinter, men har fået mange gode km i Portugal.”

Roerne skal være raceklar tidligt på sæsonen i år, fordi de i første omgang, til maj, skal ro for en kvalifikation til OL. Lykkes det at indløse en billet til OL, så skal de være klar igen kort tid efter, i slutningen af juli, hvor legene ligger, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting forklarer Mads Haubro:

”Vi har erfaring med, at når atleterne har en formtop tidligt på sæsonen, så kan de bedre vedligeholde det. Det kan faktisk være en fordel, og vi har flere eksempler på hold, som gør det godt ved kval-regattaen også kan gøre det godt ved OL. Og Fie ved alt om det, hun har jo prøvet det før. De ved godt, alle seks, at når de ror bedst så kan det lade sig gøre. Deres topniveau er klart højt, og det vi arbejder på nu, er at hæve bundniveauet.”

Første gang både W4- og W2- skal i aktion internationalt i 2024, bliver efter planen til årets første World Cup d. 12.-14. april i italienske Varese.