wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Tre A-finaler, en medalje og flot roning fra Danmarks U19 roere

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

Dag to ved U19 EM har budt på flotte præstationer leveret af Danmarks U19-landsholdstrup.

Flotte resultater og lidt ærgrelse

JW4- med Mathilde Kiilgaard (DSR) og Bagsværd pigerne Mathilde Hjorth, Emma Braad Olesen og Marie Ramm sørger for at Danmark kommer på medaljeskamlen ved dette års EM. De ror en flot bronzemedalje hjem, og specielt måden de fire piger flytter båden på, får ros fra ungdomslandstræner Nils Henrik Stene:

”Ofte når man sætter en firer uden, kan det godt blive lidt kantet roning, men pigerne ror båden som et kollektiv. Og det er tydeligt, at de flytter båden sammen. I dag overrasker pigerne alt og alle, inklusive dem selv og deres bronzemedalje er meget fortjent.”

Samme ros får drengenes firer uden, med Holstebro drengene Nichlas Ulnits, Kaare Mortensen, Magnus Valbirk og Casper Lindballe Petersen, som slutter på en sjetteplads i A-finalen.

Drengene ror en rigtig flot semifinale, hvor de sætter flere stærke hold på plads. Desværre er de ramt af, at eftermiddagen byder på modvind. Det betyder mere modvind på banen og der har de hold, som er fysisk stærkere end dem, en klar fordel. Men ungdomslandstræneren understreger, at de i den grad kan være stolte af deres præstation.

Drengenes dobbeltfirer med Nicholas Andersen (KVIK), Adrian Flarup Johansen (Ægir), Jacob Lenzing (Lyngby) og Oliver Skov Jerkovic (Bagsværd) ender desværre på den utaknemmelige fjerdeplads i A-finalen, på trods af flot roning.

Det ærgrer ungdomslandstræneren, der dog glæder sig over drengenes præstation:

”Drengene ror på et niveau, hvor de fortjener en medalje. De ror et flot finaleløb, og er oppe på 3. pladsen hen mod slutningen og de ror deres chance. Desværre er der et hold, som lige har nogle sidste kræfter, vores drenge ikke havde denne gang. Men det er fedt at se fire drenge, som giver den alt hvad de har. Det er en ærgerlig fjerdeplads, men det giver mig et håb for at de kan nå langt i den her sæson.”

En god gruppe hvor der skal skrues på knapper

JW4x roerne Amalie Kiær (Odense) Cecilie Girke (DSR) Sofie Halling Vikkelsøe (Odense) og Ida Blomstrand (Hadsund) og JW2x roerne Amalie Brems (DSR) og Mie Mellerup (Ægir) har frem mod EM trænet sammen.

Begge både slutter samlet som nr. 8, i deres respektive B-finaler. Og efter weekendens mesterskaber kan ungdomslandstræneren se steder, hvor der nu skal justeres lidt:

”Overordnet set, så slutter begge både af med flotte løb. Det er en gruppe med gode roere, og det tegner godt for fremtiden. Jeg kan se at der er nogle knapper vi kan gå hjem og justere på, så de kan blive endnu bedre.”

Hos JM2x og JW1x er der en vis skuffelse, over de resultaterne, som ikke blev helt efter roernes forventninger.

Martin Kofoed Jensen (Roskilde) og Thomas Jensen (Hvidovre) i JM2x slutter på en samlet 14. plads og JW1x med Liane Vestergaard (Hadsund) ender samlet set på en 19. plads, da hun vinder sin D-finale.

Det er det U23 lidt mangler

Som EM er kommet tættere på, har Nils Henrik Stene lagt vægt på, at mesterskaberne ligger tidligt på sæsonen. Men det er bestemt ikke nogen negativ ting understreger ungdomslandstræneren:

”Jeg er glad for at vi kommer ned, og får sæsonen startet op tidligt. For roere og trænere er det en god reminder om, hvordan niveauet ser ud, ude i verden. Det giver et billede af hvilket niveau roerne skal præstere på, hvis de skal op og være med. Men ikke dermed sagt, at vi ikke kan være med, for generelt synes jeg, vi gør det godt hernede.”

U19 EM er den tidlige sæsonstart, som der mangler hos U23. Her er forårssæsonen noget mindre regattapræget, og det er ikke nødvendigvis en positiv ting. Selv så ungdomslandstræneren gerne, at U23 EM også lå heromkring, i stedet for i september.