wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Dårligt vejr og kraftig sidemedvind kendetegnede åbningsdagen for World Rowing Championship i Rotterdam

Det var U23 roerne, der fik lov til at åbne World Rowing Championship i Rotterdam tidligere i dag på Willem-Alexander Baan. Den gravede bane er notorisk for sin vindfølsomhed, og det kunne roerne mærke i dag. Hvis det ikke var nok, så regnede det også kraftigt det meste af dagen, og da det endeligt klarede op, tog vinden til.

Af Gustav Højmark-Jensen

Den kraftige sidemedvind kunne have skabe potentielle banefordele, men ifølge ungdomslandstræner Niels Henrik Stene var det ikke tilfældet under dagens U23 heats:

“Vinden kommer som sidemedvind, og det er noget, der godt kunne give nogle banefordele, men man kunne ikke se ud af resultaterne, at der skulle have været en banefordel for nogen. Der var ikke nogen indikationer på, at den ene sides baner roede hurtigere end den anden sides”.

Det ubarmhjertige vejr forhindrede heldigvis ikke en række danske hold i at gå direkte videre fra de indledende heats. Det lykkedes de danske hold at kvalificere sig direkte i BW1x, BW2x, BLM1x, BLM2x og BLM4-.

WRCH
BLM4- på vej mod målstregen i indledende heats søndag eftermiddag på Willemoesgade-Alexander baan. Båden sikrer sig adgang til semifinalen med en tredjeplads i løbet. Foto: Niels Henrik Stene.

For de hold der ikke gik direkte videre venter en spændende dag i morgen d. 22 august, hvor de igen får chancen for at kvalificere sig til finalerne. Ifølge Niels Henrik Stene viste de danske hold fine takter ved dagens heats, også de hold, der ikke gik videre i første omgang:

“Jeg syntes, at der har været nogle rigtig fine præstationer i dag og jeg tror, at vi har godt af at komme i gang nu. Vi er kommet ret sent til regattaen, og mange af roerne har kun haft to træningspas. Så jeg tror, at der kommer en god effekt af, at roerne er blevet vænnet til at ro på banen og nu kender forholdene. Jeg er rimeligt fortrøstningsfuld og i mange af de løb, hvor vi ikke er gået direkte videre, behøver det ikke være en ulempe at have et opsamlingsløb i morgen. Det kan sagtens bruges konstruktivt af roerne og jeg ser frem til i morgen. Jeg synes selvfølgelig også, at det er flot gået af de hold, der er gået direkte videre.

Dag 2 ved World Rowing Championship byder på bedre vejr, uden så meget vind, hvilket betyder endnu flere spændende heats for de danske U23 roere. I morgen eftermiddag starter de ikke-olympiske senior-A-roeres indledende heats også, så det bliver en dag med knald på i Rotterdam.

WRCH