wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
En førstedag med blandede følelser, men samtidig en optimisme omkring morgendagens finaler ved junior EM 2018

Af Bianca Toftebjerg, [email protected]

I Gravelines, Frankrig er U19 EM i fuld gang og Danmark har 21 juniorroere fordelt på 7 både med. Efter første dag med indledende heats og opsamling, står ungdomslandstræner Nils Henrik Stene tilbage med en overvejende positiv indstilling til morgendagens løb:

”Dagen har været præget både af op- og nedture, og vi har haft et lidt delt hold hernede. Specielt de små bådtyper har haft en svær dag, mens de store har vist en rigtig fin standard. Pigernes dobbeltfier, som var tæt på at gå i finalen allerede fra morgenstunden, mangler lige det sidste her til eftermiddag. Og det er rigtig ærgerligt, men de tager det på den helt rigtige måde, og det er godt at se.”

Ungdomslandstræneren hæfter sig ved at pigerne også selv er skuffede over deres præstation, og håber på at de i morgen kan gå ud og ro et godt løb, i deres B-finale. For de små bådtyper gør det sig gældende, at de leverer fine præstationer, men flere steder er der plads til småforbedringer.

Stadig mulighed for flere A-finaler

Både JM4x og JM4- skal ro semifinale A/B i morgen, og Nils Henrik Stene er optimistisk i forhold til morgendagens præstationer:

”De store drengebåde ror semifinaler i morgen, og det er her det hele skal afgøres. De leverer på et godt niveau i dag, så jeg tror på det kan lade sig gøre. Pigefireren uden gør det rigtig godt i dag, så det bliver spændende at se hvordan deres A-finale i morgen ender.”

Morgendagens program

JW1x møder kl. 09.00 Bulgarien, Ungarn og Letland i C/D-semifinalen.

JM4- stiller til start i A/B-semifinalen kl. 09.56 og møder her Rusland, Grækenland, Rumænien, Schweitz og Holland.

JM4x tager også en A/B-semifinale, denne kl. 10.08, hvor Norge, Kroatien, Tjekkiet, Polen og Østrig gør drengene selskab.

JM2x tjekker i C-finale søndag formiddag, og ror kl. 10.19 mod Kroatien, Rumænien og Letland.

JW2x rodede sig i B-finalen, hvor de skal møde Polen, Hviderusland, Storbritannien, Rumænien og Albanien kl. 12.00.

Også JW4x skal i B-finale, de ror kl. 12.15 og møder Ukraine, Spanien, Holland og Norge.

JW4- var allerede fra start sikret en A-finaleplads, så roede i dag om banefordeling. I deres løb kommer de over målstregen som nummer to, lige efter Rumænien. De ror finale søndag kl. 14.00

Husk du kan følge tæt med på Facebook-siden Ungdomslandsholdene i roning, her kan du også finde flere billeder fra mesterskaberne.