wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
EM i Poznan kunne være blevet rammen omkring et af de mest spektakulære comebacks i dansk idræt dette år, men Covid-19 har foreløbig sat en stopper for Mathias Larsens gensyn med verdenseliten.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen
Mathias Larsen har besluttet, at han ikke stiller op ved det kommende Senior-EM i Poznan. Den 28-årige Bagsværd-roer lider af en kronisk lungesygdom og ønsker naturligt nok ikke at udsætte sig selv for unødvendige helbredsmæssige risici ved at stille op i Polen i lyset af den nuværende situation omkring Covid-19.

Ikke forsvarligt at tage afsted
”Det er selvfølgelig mega-surt, men jeg kan ikke forsvare at tage af sted over for min familie og mig selv. Det er min egen beslutning, men efter at have talt med lægerne på lunge-medicinsk afdeling (Rigshospitalet) og overvejet hvad jeg ville få ud af at tage til Poznan, har jeg vurderet at det er for stor en risiko at tage af sted i lyset af den nuværende Corona-situation, hvor smittefaren er stigende”, siger Mathias Larsen.

Poznan skulle have været den foreløbige kulmination på et imponerende comeback, hvor Mathias siden World Cup afdelingen i Beograd i 2018 har kæmpet en voldsom kamp for at nå op på sit tidligere niveau. ”I Beograd besvimede jeg efter et løb, kastede blod op og efterfølgende blev det konstateret at jeg led af en alvorlig sygdom”, siger Mathias Larsen.


(Foto: Dorthe Jensen)

Kæmpe motivation
Beograd blev indledningen på et forløb, hvor Mathias Larsen forsvandt fra dansk ronings elite, mens han begyndte sin egen private kamp for at blive rask igen. På trods af, at hans lunger er beskadigede, har han med en enorm viljestyrke gradvist formået at kæmpe sig tilbage til eliten blandt andet takket være en kæmpe lidenskab for rosporten.

”Roning har betydet alt for mig i den periode. Jeg savnede det så meget i den tid, jeg var væk og jeg brænder så meget efter at komme tilbage til, hvor jeg var. Det er selvfølgelig en stor skuffelse, at jeg ikke kan være med i Poznan, men min motivation er ikke blevet mindre af den grund. Jeg bliver ved, og så håber jeg bare, at Danmarks Rocenter igen kan bruge mig på et tidspunkt”, siger Mathias Larsen.

I kølvandet på Mathias´ comeback til eliten retter han en stor tak til folk i ro-miljøet, der har støttet ham i hans kamp for at komme tilbage. ”Danmarks Rocenter, Jens Vilhelmsen og Thomas Poulsen og min klub har været en meget stor mental støtte og jeg har fået rigtig mange dejlige beskeder fra roere, der synes det var fedt at se mig tilbage igen. Det har virkelig betydet rigtig meget for mig”, slutter Mathias Larsen.