wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Blot seks dage efter at landsholdsroerne tog hul på sæsonen ved Odense Langdistance, så melder alvoren sig igen ved Copenhagen Regatta, som er næste pejlemærke før EM i Luzern i slutningen af måneden.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

Efter Odense´s 6 km lange kanal, der med strøm, tidevand, og mange både i vandet på samme tid gav landsholdsroerne masser af udfordringer, så er det i anderledes vante rammer, at man skal præstere på Copenhagen Regattas traditionelle 2 km distance i den kommende weekend. Her kan man bl.a opleve Emil Espensen (DSR) og Alexander Modest (Lyngby) i LM2x. Parret, var lørdag flyvende i Odense, hvorefter trætheden havde indfundet sig søndag.

”Når vi rammer den gode rytme, så går det også stærkt i båden og vi er blevet mere stabile til at ramme det niveau oftere og oftere. Men når vi så bliver trætte, som vi gjorde søndag i Odense, så bliver det sværere for os. Når vi kører hen over regattaerne og ikke trapper så meget ned, så tager det også lidt længere tid at restituere efter sådan en dag som lørdag, hvor vi besluttede os for at køre os selv helt ud fordi det gik så godt”, siger Emil Espensen.

Fire løb på en weekend
Emil pointerer, at man formentlig ikke skal sætte forventningerne alt for højt for at se duoen for fuld styrke ved Bagsværd Sø, da landsholdet endnu ikke er begyndt at trappe træningen ned før Luzern. ”Vi er stadig i gang med at træne for fuldt skrald, så om vi lige rammer topniveauet i denne weekend ved Copenhagen Regatta, det er ikke sikkert. Og det er også først om et par uger, at vi skal toppe formen. Men vi håber på at få masser af god kapronings-træning. Det ser ud som om vi kan få fire løb på en weekend og det er slet ikke så tosset”, siger Emil Espensen.

Hvis man beslutter sig for at tilbringe en del af weekenden ved Bagsværd Sø i weekenden, så får man også mulighed for at se Mathilde Persson (Bagsværd) gøre debut på 2 km distancen i LM1x. Den talentfulde Bagsværd-roer erkender selv, at det har været en stor omvæltning, at skulle vænne sig til letvægtssinglesculleren, men mener selv, at hun trods vanskelige vilkår fik taget de første spæde men lovende skridt sidste weekend i Odense.

”Jeg synes, der var gode takter i Odense selv om det er en stor udfordring at skulle sætte sig over i singlesculleren. Mit ambitionsniveau er meget højt, men jeg skal også acceptere, at det er en anden bådklasse, som jeg ror nu, som jeg skal vænne mig til. Men jeg synes faktisk jeg fik slået meget godt hul på det i Odense og derfor er jeg fortrøstningsfuld før denne weekend”, siger Mathilde Persson.

Godt afsæt mod EM
Mathilde sætter streg under at både Odense og Copenhagen bidrager til hendes udvikling og fortæller, at hun glæder sig til Copenhagen Regatta, som hun håber vil kunne give hende et rigtig godt afsæt hen i mod EM i Luzern, selv om hun erkender, at hun er lidt fysisk slidt før weekendens regatta.

”Odense Regatta har sine specielle faktorer og det har Copenhagen Regatta også. Begge regattaer giver noget til ens udvikling. Bare det at Odense var 6 km udfordrer mig på en helt anden måde end hvis det havde været 2 km, så nu glæder jeg mig til at se, hvordan det føles at ro en 2 km, som jeg ikke har prøvet endnu i singlesculleren. Vi træner jo stadig for fuld kraft, og derfor forventer jeg ikke at have friske ben eller at jeg bare kommer til at flyve hen over det hele. Men jeg håber jeg får fire gode 2 km løb, hvor jeg så kan få lagt en god løbs-strategi frem mod EM”, siger Mathilde Persson, der er tilfreds med at landsholdet ikke er tilmeldt den første World Cup i Bulgarien, der løber af stablen denne weekend.

”Jeg tror det er sundt for mig, at jeg ikke allerede skulle præstere ved den første World Cup i Bulgarien. Der ville der naturligvis have været meget fokus på resultatet, og nu har jeg i stedet en regatta i Danmark, hvor jeg kan nyde godt af træningsudbyttet og gradvist fokusere på EM, specielt når jeg skal vise formatet i en bådklasse, hvor jeg er ret grøn”, slutter Mathilde Persson.