wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Med blot 14 dage tilbage før EM løber af stablen i Tjekkiet, kan Copenhagen Regatta give et kraftigt signal om dagsformen, når den samlede danske landsholdstrup weekenden over deltager i den traditionsfyldte forårsregatta.

Af DRC Pressechef Svend Bertil Frandsen

For nylig fik landsholdsroerne fornøjelsen af, at teste formen på seks km distancen i forbindelse med Odense Langdistance og nu bliver den indbyrdes konkurrence så sat på spidsen i det prestigefyldte Copenhagen Regatta ræs.

Den megen vind skabte skum på vandet og meget vanskelige træningsbetingelser for landsholdsroerne fredag morgen, og af samme grund valgte de fleste at blive på land. Lørdag ventes der megen medvind, men landsholdsroerne har efterhånden vænnet til at regattaen kan frembyde vanskelige vejrbetingelser. ”Det er en regatta, der altid kan gå begge veje fordi ofte er der vind og rimelige hårde forhold, men der har også været nogle gange, hvor det har været varmt og lækkert og lige nu når vi ser vejret i dag (fredag) tænker vi, at vi ikke for lov til at ro forårskaproning i blikvand”, siger Aja Runge Holmegaard (Roskilde) således.

Vanskelige vejrbetingelser
Efter vinterens lange træningsmåneder og frustrerende skadesforløb glæder Aja sig til endeligt, at få lov til at vise formatet mod en række af sine kolleger indenfor et konkurrenceformat, hvor let og tung ikke er adskilt. ”Det er fedt, at skulle fyre den første to km af i år uden at skulle tænke p, at gå i vægt og i år er det specielt fordi jeg har ligget og trænet distance med Mette (Dyrlund, DSR, red..) og Fie (Udby Erichsen, KVIK, red..), og nu kan jeg så måle mig konkret mod de to. Jeg ved godt, Fie kan slå mig, men jeg har selv en række forventninger til, hvilken margin jeg gerne vil holde til hende”, siger Aja, der kunne glæde sig over en flot iltoptagelse i V02 max. testen for nylig hos Team Danmark.

”Nu handler det så om, at jeg kan få overført mine kræfter til båden og der mangler jeg lidt uden at jeg vil skylde skylden på den skade, jeg har haft. Men jeg glæder mig meget til at se om jeg kan få teknikken og fysikken til at spille på to km”, siger Aja.

Et fast holdepunkt
Juliane Elander Rasmussen (Odder), en af landsholdets mest erfarne kræfter, har efterhånden deltaget så mange gange i Copenhagen Regatta, at den er blevet et af årets fast holdepunkter. ”Det er ligesom det bliver Jul, det bliver Påske, så bliver det Odense Langdistance og så kommer Copenhagen Regatta bagefter og sådan har det været de sidste 24 år. Men det er altid lidt spændende at skyde sæsonen i gang med en to km for en to km den gør bare rigtig ondt, specielt når man ikke har lavet den i lang tid. Så jeg er lidt spændt på, hvor ondt det kommer til at gøre, siger Juliane, der med henblik på EM sammen med resten af letvægtsroerne har indledt processen med at gå ned i vægt.

Copenhagen Regatta giver en række af landets største unge talenter en mulighed for at måle sig mod den absolutte elite og nogle af de roere, de ser op til. Den situation har Tobias Kempf (Odense) tidligere stået i, men som en del af landsholdets tunge herregruppe glæder han sig nu til, at være en del af de både, der nyder lidt større bevågenhed. ”Det bliver sjovt for en gangs skyld, at være en af de både, som folk lægger lidt mere mærke til. Det er jo den første to km i år, så det er selvfølgelig med spænding, man går ind til den regatta. Vi har i den tunge gruppe ligget og byttet meget rundt og haft meget intern konkurrence og der bliver virkelig sat pres på her i weekenden, der spidser det til. Det bliver rigtig godt for en gangs skyld ikke at skulle sidde i ergometret eller tænke på træning, men i stedet fokusere på det, som det hele handler om, netop at ro kaproning”, slutter Tobias Kempf.