wave Created with Sketch.
Se alle nyheder
Cheftræner for herregruppen, Brian Richardson og Danmarks Rocenter (Dansk Forening for Rosport) stopper samarbejdet.

Beslutningen er taget i gensidig forståelse af, at parterne ser forskelligt på samarbejdet og den videre vej frem.

Sportschef Finn Trærup-Hansen siger: ”Vi har i fællesskab konstateret, at der er forhold, vi ser forskelligt på, hvilket så har medført at samarbejdet stopper. Det har været vigtigt, at vi har tid til at indarbejde en ny træner forud for kvalifikationen til OL 2020, som finder sted til næste års VM.”

Brian blev ansat i april 2014 og havde frem til OL 2016 ansvaret for letvægtscullergruppen hos mændene og kvinderne. Han havde dermed en stor andel i, at Mads Rasmussen/Rasmus Quist såvel som Juliane Elander Rasmussen/Anne Lolk formåede at kvalificere sig til Rio 2016. Efter OL overtog han ansvaret for herregruppen sammen med Jens Vilhelmsen og stod dermed bag den tunge herrefirers flotte femteplads ved VM i Sarasota (Florida) sidste år.

”Brian har tilført dansk roning inspiration udefra og har været med til at skabe et meget flot resultat med den tunge herrefirer ved VM sidste år, hvor dansk roning for alvor måtte omstille sig, efter at den succesfulde letvægtsfirer blev taget af det olympiske program. Vi er taknemlige over for den indsats, siger Finn Trærup-Hansen.

I overgangsperioden til en ny træner til landsholdsteamet er fundet omorganiserer DRC arbejdsopgaverne for at tilgodese mandskaberne efter deres aktuelle prioritering